anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłki Allegro Orlen

olo-oro
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

Czy ktoś mnie może wyjaśnić co się ostatnio dzieje z przesyłkami  przewoźnika Orlena?

W historii śledzenia paczki pojawia się następująca informacja: 

2 kwi 2026, 14:34

Wybrany punkt docelowy jest niedostępny

Dlaczego niedostępny? Jestem dostępna i czekam na wszystkie zwroty. Nie byłoby to dla mnie problemem, ale z doświadczenia wiem, że z czasem  w historii przesyłki Allegro podaje kłamliwą informację o "dostarczeniu przesyłki". Dopiero później po mojej interwencji informuję mailowo, że paczka zwrotna trafiła do punktu przesyłek nieodebranych.  Niestety moje prośby o zwrot do tej pory są nieskuteczne. 

Może tu mnie ktoś pomoże?

oznacz moderatorów
37 ODPOWIEDZI 37

olo-oro
#8 Zapaleniec

Jeszcze dodam, że od decyzji odwołałam się i 24.03.2026 poproszono mnie o podanie adresu do zwrotu po czym kontakt urwał się i do tej pory pierwsza zagubiona paczka do mnie nie wróciła. Klient zapłacił za ponowną wysyłkę i  od 23.02.2025 nadal czeka na dostawę. 1,5 miesiąca, czy to jest normalne?

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@olo-oro

Jak kurier odsyła do hurtowni, to musisz uderzyć do sprzedawcy (hurtownia to pewnie magazyn sprzedawcy). On musi sprawdzić powód zwrotu do niego.

A w Adamie jest magazyn Fullfilment Allegro. Pewnie sprzedawca z niego korzysta. 

oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

A może najpierw trzeba przeczytać uważnie całość, a potem komentować? 

Ja jestem sprzedawcą. Wysłałam zamówienia. Jeden klient nie zdążył odebrać i zamówienie zamiast wrócić do mnie od razu zostało skierowane do magazynu paczek nieodebranych. A pozostałe dwa klienci zrezygnowali z zakupu i skorzystali z darmowego zwrotu. I również ich  zwroty trafiły zamiast do mnie do hurtowni w Adamowie. W historii przesyłek jest  podana informacja, że paczki do mnie wróciły, co jest kłamstwem. Potwierdziliście to wysyłając maila. Wklejam treść:  

Dobry wieczór,

kontaktuję się w sprawie przesyłki numer AD01UNGJU2.

Otrzymałam informację od oddziału, że kurier doręczył paczkę do magazynu przesyłek niedoręczalnych.

Proszę o informację, na jaki adres mamy zwrócić przesyłkę?

Najmocniej przepraszam za utrudnienia związane z doręczeniem paczki, informuję, że nie są to standardy, do których dążymy w naszej firmie.

Życzę spokojnego wieczoru!

Pozdrawiam
// Alicja Koczut
Zespół Allegro

Tylko, że na zwrot nie mogę doczekać się od lutego!

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@olo-oro

To czemu napisałaś, że kurier zwrócił paczki do hurtowni? Hurtownia to podmiot od którego kupujesz towar i nie ma on nic wspólnego z przewoźnikiem.

A to czy towar z hurtowni trafia do ciebie i ty wysyłasz go dalej, czy hurtownia wysyłka towar bezpośrednio do twojego klienta, jest tu kwestią wtórną.

I teraz jak napisałaś że paczka trafiła do hurtowni, to potwierdziłaś zwrot przesyłki. Jest to ostatecznie i nieodwoływalne. I nie jest to kwestia polityki Allegro, lecz powszechnie obowiązującego prawa. Przewoźnik musi odrzucić bezwzględne ewentualną reklamację na niedoręczenie lub zaginięcie przesyłki (przymus ustawowy).

oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Moje paczki trafiły do miejsca przesyłek nieodebranych. Czy to jest hurtownia, czy nie, dla mnie nie ma znaczenia. Nie kupuję niczego z żadnej hurtowni. Jak nie możesz pomóc, to nie przeszkadzaj. 

oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Allegro AD01UNGJU2 AD0225PHI8 dwie paczki do mnie nie wróciły. Jeżeli już udzielasz się tu, to powiedz konkretnie kiedy wrócą do mnie? 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@olo-oro już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Chyba powinnam zgłosić sprawę do UOKiK.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@olo-oro przesyłki są obecnie w naszym magazynie. Jedna z nich (AD01UNGJU2) zostałą dzisiaj nadana na Twój adres, druga też zostanie nadana w najbliższym czasie. Proszę Cię o jeszcze chwilę cierpliwości. 

Alicja
oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Od lutego czekam, więc jestem cierpliwa. Dziękuję 🙂

oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Dzień dobry. Informowała Pani o wysłaniu do mnie przesyłki. Wczoraj nie była dostarczona. Dzisiaj również nie. Na jakiej podstawie Pani uzyskała informacje o rzekomym nadaniu?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@olo-oro taką informację otrzymaliśmy z oddziału. Przesyłka widzę, że ma status doręczonej - rozumiem, że jej nie otrzymałaś. Skierowałam prośbę do oddziału o weryfikację losów przesyłek. 

Sandra
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@olo-oro najmocniej przepraszamy za zaistniałą sytuację. Obie przesyłki zostały już wysłane do Ciebie. Jedna z nich z tego co widzę została już doręczona. Czy mógłbyś to potwierdzić? :

https://tracktrace.dpd.com.pl/parcelDetails?typ=1&p1=0053546020805W - paczka doręczona
https://tracktrace.dpd.com.pl/parcelDetails?typ=1&p1=0053560359982W - paczka wydana do doręczenia

Alicja
oznacz moderatorów

olo-oro
#8 Zapaleniec

Tak, jedna jest dostarczona.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@olo-oro Super! A co z drugą? W systemie widzimy, że również została doręczona (wczoraj), czy możesz potwierdzić?

Nicol
oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   co się dzieje z moim zwrotem ? AD023TQ4M8

Czy ktoś w końcu mi odpisze gdziekolwiek i rozwiąże tą sprawę raz a dobrze ? Bo wysyłanie przez was maili  do oddziału nic nie daje jak widać 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AlePiesio Działam w sprawie Twojej paczki. Jak tylko otrzymam informację, wrócę z odpowiedzią. 

Nicol
oznacz moderatorów

april-time
#7 Wielbiciel

Potwierdzam, druga już też dotarła. 

oznacz moderatorów