anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Punkty Orlen w Żabce

MAMY ROZWIĄZANIE!
kulturalnysklep
#9 Pomysłodawca

Od wczoraj wpadają mi zamówienia do odbioru w Żabce, jako punkcie Orlen, ale niestety mój system sklepowy, a przede wszystkim strona Orlenu, nie znajduje tych punktów.
Czy jest jakiś problem z Żabkami Orlenowskimi?

Przykładowe zamówienie: 8508a051-da96-11f0-9241-a36a22fe34a3

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kulturalnysklep spoko .... 2-4 dni i będzie hulać , jak zwykle allegro wprowadza nową funkcjonalność i musi ją kilkukrotnie poprawić ,żeby jako-tako działała.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kulturalnysklep rozumiem, że problem dotyczy punktu odbioru, nie nadania? Czy możesz podesłać zrzut ekranu? Czy próbowałaś nadać przez Wysyłam z Allegro? 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
kulturalnysklep
#9 Pomysłodawca

Ja mam integrację z IAI i później systemem magazynowym, IAI nie zna takiego punktu (na stronie Orlenu też go nie ma, a stamtąd IAI pobiera informacje), a bez punktu system magazynowy nie pobierze zamówienia.

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kulturalnysklep sama etykieta dla zamówienia jest wygenerowana poprawnie. Więc nie powinnaś mieć problemów z nadaniem przesyłki. Rozumiem, że problemem jest tu API, z którego korzystasz, a które nie odnajduje punktu i przez to nie może procesować zamówienia poprawnie? 

Alicja
oznacz moderatorów
kulturalnysklep
#9 Pomysłodawca

Dokładnie tak, rozumiem, że to już niestety u siebie muszę sprawdzać?

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kulturalnysklep tutaj trzeba będzie skontaktować się obsługą IAI. Skonsultuje jeszcze, czy mieliśmy informacje o podobnych problemach 🙂

Alicja
oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kulturalnysklep wracam z informacją: 
Orlen nie udostępnia punktów Żabki na zewnątrz integratorom . Zamówienia są jednak możliwe do pobrania za pomocą naszego API i mogą zostać obsłużone przez Wysyłam z Allegro (ID punktu znajduje się w zamówieniu i można je przekazać podczas tworzenia przesyłki). Twój system magazynowy powinien dawać możliwość, aby pobrać takie zamówienie, niezależnie od tego, czy mogą pobrać informacje od Orlen.

Alicja
oznacz moderatorów