Dzień dobry,
składam reklamację dotyczącą przesyłki nadanej przez Allegro DHL do punktu odbioru Żabka.
Numer przesyłki: AD01X7IKN0.
Zgodnie ze statusem śledzenia przesyłka:
26.02.2026 została wydana do doręczenia,
następnie pojawiła się informacja, że przesyłka nie została doręczona i wróciła do oddziału.
Klient nie otrzymał paczki ani informacji o możliwości jej odbioru w punkcie Żabka. W tej chwili nie wiadomo, gdzie dokładnie znajduje się przesyłka i kiedy zostanie doręczona.
Proszę o:
Pilne wyjaśnienie sytuacji z przewoźnikiem DHL,
Ponowne skierowanie przesyłki do doręczenia do wybranego punktu Żabka lub wskazanie aktualnej lokalizacji paczki,
Informację, kiedy klient będzie mógł odebrać przesyłkę.
Sprawa jest pilna, dlatego proszę o szybkie rozwiązanie problemu i aktualizację statusu dostawy.
@turborobak Numer paczki, który wysłałeś to numer paczki odebranej i z dostawą za pomocą kuriera. (nie do żabki) Więc proszę o doprecyzowanie.
Jeśli chodzi o reklamację najprościej i najszybciej będzie jeśli złożysz ją w zakładce Zamówienia i zwroty > Przesyłki i podjazdy > Zamówione przesyłki. Wybierz konkretne zamówienie, które chcesz zareklamować, wejdź w szczegóły zamówienia i skorzystaj z przycisku Reklamuj dostawę. Dzięki temu Twoja reklamacja będzie od razu połączona z zamówieniem, którego dotyczy problem i szybciej ją rozpatrzymy.
Dziękuje! Dostałem informację że reklamacja zostanie rozpatrzona do jutra i wynika z niej, że mogę uzyskać zwrot kosztów przesyłki. Osobiście przeżyje te parę złotych. Natomiast klientowi zależy na paczce i dzwoni. Zależy mi, aby się dowiedzieć czy dzisiaj dotrze? I dlaczego wróciła na oddział żeby sytuacja się nie powtórzyła przy kolejnej próbie doręczenia o ile takowa będzie.
@turborobak A możesz proszę doprecyzować, czy chodzi o tę wysyłkę? Ten numer który podałeś jest prawidłowy? Bo ta przesyłka jest dostarczona i miała inną metodę dostawy, niż wskazujesz.