Witam ,
Mam pytanie do innych sprzedających odnośnie wrażeń ze składanych reklamacji w ramach programu allegro delivery.
U nas jest to po prostu tragedia. 3 reklamacje , żadna nie rozpatrzona.
Pierwsza reklamacja zanim kupująca otrzymała zwrot środków trwała 3 MIESIĄCE !!!! Mimo dyskusji, i kilkukrotnych informacji w niej od konsultantów , że "wkrótce wrócą z odpowiedzią" Pomijam już kwestię, że allegro ma 30 dni na decyzję reklamacyjną !
Kolejne dwie są w trakcie, 1 z nich 3 razy odrzucona !!! klient zniecierpliwiony, dzwoni , piszę dopytuję. paczka nie dotarła.
Trzecią reklamację składaliśmy 18 lutego, status nadanej przesyłki od 4 lutego przez 14 dni nie uległ zmianie . Nr przesyłki AD01RH6X93 , została odrzucona. Allegro napisało, że jest ona jeszcze w drodze xDDD Gdzie przewoźnik DHL ma 48 godzin na dostarczenie paczki. Wcześniej klient założył dyskusję i mimo iż reklamacja była w toku allegro przyznało protecta za zamówienie, obarczając nas kosztami, za "swoją" niedostarczoną przesyłkę , KTÓRA BYŁA REKLAMOWANA To już po prostu przegięcie pały.
Na chwilę obecną minęło 30 dni od daty nadania paczki, złożyliśmy odwołanie. Po tym czasie powinna zostać uznana za zaginioną, ale znając życie, allegro będzie kolejne 30 dni czekać zanim zwróci środki o ile w ogóle. Nr reklamacji: 58782/2026
Z żadnym ze spedytorów z osobna NIGDY nie miałem takich przebojów jak z Wami, i nigdy się nie zdarzyło, żeby zasadna reklamacja nie została rozpatrzona pozytywnie. Zdjęcia, oświadczenie od klienta i po sprawie. Wasz znienawidzony inpost, sam wysyła dokumentację zdjęciową i protokoły. A tutaj cyrk na kółkach. Te Wasze slogany jak to dbacie o klilenta , i jak odciążacie sprzedawce włóżcie sobie w 4 litery. Andersen takich baśni nie pisał.
Zgadza się. Allegro Delivery - to "słaba" forma przesyłki. Klientom wysyłam towar drugi raz, bo paczka zaginęła, po 3-ech miesiącach otrzymuję zwrot paczki od Allegro.
Chyba sobie pospisuję i wyślę reklamacje. Tego już jest po prostu za dużo.
Ostatnia reklamacja od klienta - Allegro Delivery DHL do box-a, czyli odbiór z "szafki z drzrzwiczkami" i zwrot przesyłki, w powodzie napisali, że klient odmówił odbioru przesyłki, a on nawet nie dostał kodu odbioru z boxa, i jak w "szafie" można odmówić odbioru przesyłki? @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@maxr01 podasz proszę numer przesyłki? Zweryfikuję to.
Cześć, @lopes1990! Widzę Twoje zgłoszenia w sprawie wskazanej przesyłki z 20 lutego, gdzie doradcy przekazali sprawę do weryfikacji w oddziale. Przepraszam, że wciąż czekasz na informację - poprosiłam o weryfikację Twojego zgłoszenia.
Możesz proszę podać numer zgłoszenia, gdzie widzisz informację o odrzuceniu reklamacji w sprawie wskazanej paczki?