@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Mam dość nietypową sytuację.
Zamówiłem na firmę większą przesyłkę za pobraniem. Dzisiaj miała zostać doręczona, jednak kurier w ogóle się nie pojawił. O godzinie 15:54 otrzymałem jedynie komunikat o „nieudanej próbie doręczenia”.
Mój ojciec wyszedł na rynek, żeby sprawdzić, czy kurier jest jeszcze w okolicy. Znalazł go kilka ulic dalej i zapytał, dlaczego paczka nie została dostarczona i że zależy nam, żeby odebrać ją dzisiaj.
Odpowiedź kuriera brzmiała: „Cmoknij mnie.”
Może brzmi to wręcz absurdalnie, ale uważam, że takie chamskie i całkowicie nieprofesjonalne zachowanie nie powinno być tolerowane. Problem w tym, że nie mam tego jak zgłosić.
Chciałem opisać sprawę do DPD, jednak mam tylko zamaskowany numer przesyłki z Allegro (zaczyna się od "AD"). Zadzwoniłem również do Sprzedawcy, ale on także widzi wyłącznie ten zamaskowany numer, więc nie jest w stanie podać mi numeru przesyłki w formacie DPD.
@rakdeus jeśli taka sytuacja miała miejsce, bardzo Cię przepraszam za zachowanie tego kuriera. Czy sytuacja dotyczyła przesyłki AD0BCQXQS3XT8P4SX?
Tak, dokładnie to ta paczka. Nie przepraszaj, ponieważ to nie jest ani Twoja wina, ani Sprzedawcy czy Allegro. To tylko i wyłącznie wina kuriera DPD, któremu brak kultury osobistej.
@rakdeus dziękuję. Przekazałam już interwencję i skargę w Twoim imieniu do oddziału i kuriera odpowiedzialnego za Twój rejon.
Bardzo dziękuję, czekamy zatem na rozwój sytuacji.
Dzień dobry,
kurier dostarczył przed chwilą paczkę, jednak interwencja nie poprawiła jego zachowania. Odnosił się do wszystkich w siedzibie naszej firmy per "Ty" oraz używał bardzo wulgarnego słownictwa w stosunku do moich rodziców, powtarzał słowa typu "dziadu", "ty c*elu". Nie chciał powiedzieć jak się nazywa, spisaliśmy numer rejestracyjny pojazdu dostawczego. Próbował także "odwrócić kota ogonem" i oskarżać nas, że to my byliśmy niemili dla niego, co jest oczywiście nieprawdą. Na pytanie dlaczego nie mógł po prostu dostarczyć paczki wczoraj, odpowiedział: "Mam to w d*pie, nic nie muszę", po czym dodał "i tak się niedługo zwalniam i nic mi nie możecie zrobić".
Jest to po prostu absurd, pierwszy raz spotykam się z takim zachowaniem kuriera.
Bardzo proszę o dołączanie ciągu dalszego skargi.
Allegro Delivery DPD i DPD to formalnie dwie różne firmy kurierskie. Owszem na końcu kurier jest ten sam, ale firmy są różne.
Skargę na kuriera możesz zgłosić do przewoźnika (czyli w tym przypadku do Allegro) poprzez stronę https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje
W razie problemów możesz też skontaktować się z UKE pod nr 22 33 04 000.