anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skandaliczne zachowanie kuriera - proszę o pomoc

rakdeus
#8 Zapaleniec

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_

Mam dość nietypową sytuację.

Zamówiłem na firmę większą przesyłkę za pobraniem. Dzisiaj miała zostać doręczona, jednak kurier w ogóle się nie pojawił. O godzinie 15:54 otrzymałem jedynie komunikat o „nieudanej próbie doręczenia”.

Mój ojciec wyszedł na rynek, żeby sprawdzić, czy kurier jest jeszcze w okolicy. Znalazł go kilka ulic dalej i zapytał, dlaczego paczka nie została dostarczona i że zależy nam, żeby odebrać ją dzisiaj.

Odpowiedź kuriera brzmiała: „Cmoknij mnie.”

Może brzmi to wręcz absurdalnie, ale uważam, że takie chamskie i całkowicie nieprofesjonalne zachowanie nie powinno być tolerowane. Problem w tym, że nie mam tego jak zgłosić.

Chciałem opisać sprawę do DPD, jednak mam tylko zamaskowany numer przesyłki z Allegro (zaczyna się od "AD"). Zadzwoniłem również do Sprzedawcy, ale on także widzi wyłącznie ten zamaskowany numer, więc nie jest w stanie podać mi numeru przesyłki w formacie DPD.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rakdeus jeśli taka sytuacja miała miejsce, bardzo Cię przepraszam za zachowanie tego kuriera. Czy sytuacja dotyczyła przesyłki AD0BCQXQS3XT8P4SX? 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

rakdeus
#8 Zapaleniec

Tak, dokładnie to ta paczka. Nie przepraszaj, ponieważ to nie jest ani Twoja wina, ani Sprzedawcy czy Allegro. To tylko i wyłącznie wina kuriera DPD, któremu brak kultury osobistej.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@rakdeus dziękuję. Przekazałam już interwencję i skargę w Twoim imieniu do oddziału i kuriera odpowiedzialnego za Twój rejon. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

rakdeus
#8 Zapaleniec

Bardzo dziękuję, czekamy zatem na rozwój sytuacji.

oznacz moderatorów

rakdeus
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

kurier dostarczył przed chwilą paczkę, jednak interwencja nie poprawiła jego zachowania. Odnosił się do wszystkich w siedzibie naszej firmy per "Ty" oraz używał bardzo wulgarnego słownictwa w stosunku do moich rodziców, powtarzał słowa typu "dziadu", "ty c*elu". Nie chciał powiedzieć jak się nazywa, spisaliśmy numer rejestracyjny pojazdu dostawczego. Próbował także "odwrócić kota ogonem" i oskarżać nas, że to my byliśmy niemili dla niego, co jest oczywiście nieprawdą. Na pytanie dlaczego nie mógł po prostu dostarczyć paczki wczoraj, odpowiedział: "Mam to w d*pie, nic nie muszę", po czym dodał "i tak się niedługo zwalniam i nic mi nie możecie zrobić".

Jest to po prostu absurd, pierwszy raz spotykam się z takim zachowaniem kuriera.

Bardzo proszę o dołączanie ciągu dalszego skargi.

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@rakdeus

Allegro Delivery DPD i DPD to formalnie dwie różne firmy kurierskie. Owszem na końcu kurier jest ten sam, ale firmy są różne. 

Skargę na kuriera możesz zgłosić do przewoźnika (czyli w tym przypadku do Allegro) poprzez stronę https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje

W razie problemów możesz też skontaktować się z UKE pod nr 22 33 04 000. 

oznacz moderatorów