Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, od kilku miesięcy dostaję informacje o przesyłkach do odbioru, których nie zamawiałem. Najpierw kontaktowałem się z InPost bo były w ich aplikacji. Nic to nie dało bo nie wiadomo jak był zrobiony zakup. Ale ostatnio dostaję SMS-y z kodami do paczek do odbioru w One Box czyli wiadomo, że zakupy są robione poprzez Allegro więc numer musiał tu zostać dopisany.
Niestety nie ma możliwości bezpośredniego kontaktu z konsultantem Allegro aby wyjaśnić sprawę. Może w ten sposób uda się rozwiązać problem.
Czy ktoś już spotkał się z taką sytuacją i ją rozwiązał?
Sprawę możemy zweryfikować wyłącznie po weryfikacji Twojego numeru telefonu. Skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy.
Niestety, nie ma takiej możliwości bo formularz wymaga podania zakupu którego dotyczy problem a to nie jest mój zakup...
@Dorsai Wybór zakupu to pole opcjonalne - nie musisz nic wybierać 🙂
Niestety miałełm symbol wykrzyknika i dalej nie chciało przejść. Dopiero kolejna próba po ponownym wejściu do aplikacji Allegro się udała.
Po kolejnej wiadomości automat zdedydował, że jest możliwość kontaktu z konsultantem. Ale czas oczekiwania na rozmowę to przegięcie - najwcześniej ok 18 😞
Dla Ciebie to przegięcie, a dla nas codzienna rzeczywistość. Obsługujemy znacznie więcej niż jeden kontakt dziennie i taki czas jest tego skutkiem.
Oznacza to tylko, że firma oszczędza na etatach. Sam pracuję jako helpdesk (4 osoby na ponad 1500 pracowników) i wiem jak to wygląda...
Mogę Cię zapewnić, że Allegro absolutnie nie wpisuje się w taką definicję. A skoro sam pracujesz w helpdesku, to wierzę, że doskonale rozumiesz realia i czas oczekiwania nie będzie dla Ciebie problemem.
... Minęła godz. 20:25 a kontaktu od konsultanta nadal brak...
Moje dane do weryfikacji:
Dorsai - Do.... Przy.....
e-mail: do....@.....fm
Tel. 6xx xxx x37
Nr cudzej paczki to A003670DE5
Punkt odbioru: Grójec.
Może to pomoże w rozwiązaniu sprawy...
@Dorsai Na forum nie dokonujemy weryfikacji danych konta. Nie mamy takiej możliwości. Poza tym nie widzę kontaktu z Twojej strony przez formularz w tej sprawie.
W takim razie proszę o instrukcję krok po kroku co wybrać.
Skoro dostałem wiadomość SMS z potwierdzeniem zamówionej rozmowy o godz. 18:00 w dniu 2025-11-22 z nr xxx xxx x31 to chyba powinien być jakiś ślad w Waszych systemach... Musiałem inaczej opisać problem - „Otrzymuję dane odbioru cudzych przesyłek One Box. (...)" bo inaczej AI podawało jak mam zmienić numer tel. na swoim koncie
Dochodzę do wniosku, że nie potrzebujecie dodatkowej weryfikacji - zaraz wyjaśnię mój tok rozumowania.
Został podany nr przesyłki - tam jest nr telefonu odbiorcy. Podałem dane konta Allegro (mojego konta) - tam możecie sprawdzić nr telefonu.
I teraz- porównując dane podanego konta Allegro z danymi kupującego i odbiorcy podanej przesyłki wyraźnie widać, że coś nie pasuje.
Pytanie brzmi czy coś z tym zrobicie - np. jakiś filtr przy zamawianiu, który sprawdzi czy podany nr telefonu zgadza się z danymi w Waszym systemie. Jeśli nie pasuje to poda informację o błędnym nrumerze telefonu.
@Dorsai Niestety my nie widzimy informacji o zamówionych rozmowach. Poprosiłam odpowiedni zespół o pilny kontakt telefoniczny.