anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uszkodzony punkt DPD

mr_adam1
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Od tygodnia czasu uszkodzony jest punkt DPD zlokalizowany w Gdyni ul. Zamenhofa 15. W punkcie znajduje się przesylka z elektroniką. Infolinia DPD powiedziała że nic w tej sprawie nie mogą zrobić a czas naprawy paczkomatu to około 2 tygodnie ponktórych przesylka wróci do sprzedającego. Jest to jakaś abstrakcja. Zostało to zgloszone do Allegro lecz do dnia dzisiejszego przesylka nadal nie może być odebrana a dla elektroniki panujace warunki pogodowe nie są za dobre. Allegro zadeklarowało się zareagować ale ta reakcja jakoś mało skuteczna jest.

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@mr_adam1 bardzo mi przykro, że taka sytuacja miała miejsce - nie jest to standard, na którym nam zależy. Jako Allegro nie mamy wpływu na awarię maszyny, która należy do DPD. Podjęliśmy działania z naszej strony i skontaktowaliśmy się z DPD w sprawie umożliwienia odebrania przesyłki. 😔

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mr_adam1
#7 Wielbiciel

To jakoś mało przekonująco bo automat jak jest zepsuty tak jest zepsuty. Myślałem że Allegro zależy na jakości usług ale jak widać niestety nie. Skoro nie macie Państwo sprawstwa nad przewoźnikiem świadczącym usługę dla Was to chyba nie powinniście promować takich forma dostawy. Jakoś w inpostem kiedyś też miałem taki sam problem został rozwiązany w przeciągu dwóch dni a tu ponad tydzień i nikt nic nie może zrobić.

A teraz drugi pytanie od kogo mam domagać się zapłat jeśli sprzęt po takim czasie w takich warunkach pogodowych został uszkodzony? Od Allegro?

oznacz moderatorów

mr_adam1
#7 Wielbiciel

Na infolinii DPD a dzwoniłem tam kilka razy otrzymałem wiadomość że jak naprawią punkt a może to potrwać dwa tygodnie to przesyłka zostanie zwrócona sprzedającemu to jaka możliwość odbioru przesyłki to są dwie sprzeczne informacje

oznacz moderatorów

Sa_nova

@mr_adam1 rozumiem, że zależy Tobie na przesyłce - zrobiliśmy na ten moment wszystko co w naszej mocy. Zgłosiliśmy prośbę o interwencję do przewoźnika w sprawie naprawienia ich maszyny oraz poprosiliśmy, aby przesyłka nie była zwracana do nadawcy, a wydana do doręczenia ze względu na awarię maszyny. 

Jesteśmy w kontakcie z przewoźnikiem i zapewniam, że nasi pracownicy starają się, aby pomóc rozwiązać problem z odbiorem paczki. W przypadku uszkodzenia produktu, należy złożyć reklamację przez ten formularz

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mr_adam1
#7 Wielbiciel

I czy coś już wiadomo kiedy zostanie naprawiony automat DPD?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@mr_adam1 

Wczoraj zgłosiliśmy dopiero interwencję w tym temacie. Proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

mr_adam1
#7 Wielbiciel

To ciekawe skoro już interwencja została zgłoszona 6 stycznia przez sprzedającego do Allegro. Pracownik Allegro poinformował że robi zgłoszenie do centrum logistycznego zaś tutaj się dowiaduję że dopiero wczoraj zostało to zgłoszone. Dziwne to bardzo. Widać ktoś tu kłamie.

oznacz moderatorów

la_nika

@mr_adam1 odpowiedź jest znacznie prostsza. Zgłosiliśmy dwie interwencje w sprawie tej przesyłki. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika

@mr_adam1 bardzo mi przykro, ale otrzymałam informację, że partner logistyczny musi tę przesyłkę odesłać do nadawcy, gdy automat będzie już funkcjonował.
Niestety nie możemy pomóc w tej sytuacji. Bardzo Cię przepraszam, rozumiem Twoją irytację tym zdarzeniem i przykro mi, że nie możemy pomóc. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mr_adam1
#7 Wielbiciel

Ale nadal nie wiadomo kiedy zostanie naprawiony automat. DPD nie potrafi powiedzieć kiedy będzie paczkomat działał. A co jeśli to potrwa miesiąc przecież to jest jakieś niepoważne. Jednak trzeba korzystać ze sprawdzonych dostawców a nie jakieś dziwne Allegro Delivery z którym nic nie można zrobić. Powinniście zrezygnować z tej firmy skoro są z nią takie problemy. I teraz jeszcze tydzień będzie wracała przesyłka do sprzedającego który powiedział że jeśli dostanie przesyłkę ponownie odeśle ją ponownie ale już do paczkomatu Inpost z którym nie ma problemów. Czyli za jakieś 1,5 miesiąca dostanę sprzęt za który będę płacił raty a go nie będę miał. Miał być to prezent ale przez jakąś firmę krzak wyszła wilka lipa.

oznacz moderatorów

mr_adam1
#7 Wielbiciel

DPD już po moim pierwszym telefonie powinien wysłać fachowca do naprawy a nie zwalać winę że to robi firma zewnętrzna. Tak to ja mogę wieczność czekać na tą przesyłkę.

oznacz moderatorów

la_nika

@mr_adam1 niestety my również nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć, kiedy automat DPD zostanie naprawiony. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mr_adam1
#7 Wielbiciel

To nie powinniście Państwo robić dostaw do punktów DPD bo jak widać ich podejście do sprawy to istna kpina

oznacz moderatorów

mr_adam1
#7 Wielbiciel

Czy jest mozliwość ponownej interewncji w sprawie punktu DPD bo to już 2 tygodnie a nadal nie zostala przesylka odesłana. Wczoraj dzwoniłem na imfolinię na której się dowiedzialem że żadne zgloszenie od nikogo nie wpłynęło pomimo że sam osobiscie dzwoniłem trzy razy z tym problemem

oznacz moderatorów

la_nika

@mr_adam1 przekazałam te informacje w interwencji do DPD, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów