Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzisiaj dostałem maila że Orlen poszerzył sieć o Żabke, ale trzeba zlacać podjazd kuriera. Jak można to wyłączyć? Nie chcemy podjazdów kuriera. Czy mamy po prostu anulować takie zamówienia?
"Co zrobić, aby Twoi kupujący odebrali swoją przesyłkę w Żabce Musisz zamówić podjazd kuriera ORLEN Paczki. To jedyny sposób, aby Twoje przesyłki trafiły do Żabki. ważna informacja Nie możesz nadać tych przesyłek w automatach paczkowych i punktach nadania."
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Podbijam, to już jakaś paranoja!
Mam Orlen do 15:20 i przesyłki nadaję w automacie. Teraz jak ktoś zamówi o 15:19 do Żabki, to zapewne kurier już nie przyjedzie do mnie i zostanę sam z problemem.
W dodatku jeśli to ma byc w pakiecie Delivery to żegnaj smart dla wielu sprzedawców. A niestety robi to 2/3 kupujących przynajmniej u mnie. Allegro powinno udostępniać usługi i umożliwić korzystanie z nich dla WSZYSTKICH RÓWNO , gdzie KAŻDY ma możliwość skorzystać ze wszystkich dostępnych funkcji , a nie ograniczać ludziom dostępność funkcji jeśli nie spełnia się kre*ynskich kryteriów i nie bawić się w pracodawcę typu korpo.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
jak rozmien zmiana wchodzi w życie od dziś? Ja zwykle idealny timing na takie fikołki.
czy te paczki do żabki będą jakoś specjalnie oznaczone czy wszystkie Orleny od jutra ma odbierać kurier?
możecie wytlumaczyc czemu ma to służyć? Kurierzy mają za mało roboty i mają jeździć po 1/2/5 paczek do każdego sprzedawcy z allegro?
Śmiem wątpić że tak łatwo będzie o podjazd, w mojej okolicy często nie mogę się doprosić o podjęcie paczek z punktu nadań nadanych przed graniczną h.
@GaleriaAV W Żabkach też już ledwo mieszczą paczki DPD i DHL więc będą skakać z radości że im kolejne dowalili. I za chwilę się zaczną lamenty na forum, że paczki zamówione do żabki nie dotarły bo „brak miejsca w punkcie”.
Czy szanowna moderacja zauważyła że etykieta nadawcza Orlen Paczka odbiór w Żabce niczym nie różni się od etykiety Orlen Paczka odbiór w automacie ???
To spore ułatwienie dla sprzedającego bo o tym że musi zamówić kuriera dowie się przy paczkomacie próbując nadać przesyłkę ............. Brawo Wy !!!!!!!!!!
Na pierwsze pytanie odpowiem sobie sama, bo właśnie mi się przypomniało że w zeszłym tygodniu jedna paczka Orlen poszła z opóźnieniem, bo żaden automat nie chciał jej przyjąć. teraz sprawdzam i co? Orlen Żabka. Miło że poinformowaliście na czas o tej zmianie.
Dzień dobry, dostaliśmy przed chwilą maila od was jak poniżej. Czy można gdzieś wyłączyć tę opcję? Nie mam możliwości nadawania przesyłek z podjazdem kuriera i nie chce z tego korzystać.
Twoi kupujący mogą odebrać przesyłkę w Żabce. Aby jednak mogli to zrobić, musisz odpowiednio nadać przesyłkę.
Musisz zamówić podjazd kuriera ORLEN Paczki. To jedyny sposób, aby Twoje przesyłki trafiły do Żabki.
Mnie tak samo nie interesuje taka forma dostawy
Każdy dostał takiego maila, niestety. Allegro nie rozumie tego, że nie każdy ma możliwość i chce nadawać paczki przez podjazd kurierów. Oni narzucają cały czas swoje reguły i każdy ma się do nich dostosować. Ich to nie obchodzi, że np. ktoś woli nadawać paczki w automatach/punktach. Ma być tak jak oni chcą. Jak nie pasuje to do widzenia.. To jest chore w jakim kierunku idzie ten serwis, aż niekiedy odechciewa się czegokolwiek. Tak naprawdę oni mogą zniszczyć to co człowiek budował przez miesiące, lata przez niezrozumiałe decyzje. Wcześniej narzucili, że nie można nadawać paczek DPD (AD) w automatach tylko np. w żabce.. a w Żabce jest ten problem często, że Pani mówi, że nie przyjmie paczki bo ma za dużo. Na całe szczęście ja u siebie mam sporo takich żabek, ale co mają zrobić osoby które mają np. 1 w okolicy? Kogo to obchodzi... Dlaczego Allegro utrudnia non stop sprzedającym? Jeśli ktoś chce nadawać paczki w automatach to dlaczego tego nie może robić? Proszę mi logicznie wytłumaczyć. Są osoby, które np. wysyłają zamówienia po godzinach gdzie kurierzy już nie jeżdżą i co wtedy? Za chwile będzie tak, że żadnym przewoźnikiem nie będzie możliwe nadawanie paczek w automatach/punktach tylko przez podjazd..do tego wszystko zmierza, na pewno nie do lepszego...
Ja nie jestem dostępny pod żadnym adresem cały dzień i zwyczajnie nie mam czasu siedzieć i czekać na kuriera. Nadaje paczki wyłącznie w punkcie i tak potrzebuje nadawać.
U nas tak samo, chcemy po skończeniu pracy nadać w automacie bądź punkcie... a nie czekać na kuriera
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Czy ktoś nam odpowie co mamy zrobić w tej sytuacji?
Może przedyskutujcie sobie to tam 'u góry' jeszcze raz i dajcie możliwość wyłączenia tej opcji tym którzy nie mają jak tego fizycznie nadać.
Konsultuję temat i wrócę do Was z odpowiedzią. Proszę o cierpliwość.
gdvorek Pytałam już o to, ale moje pytanie zniknęło 😉 Dlaczego kurier Orlenu zostawiający paczki w Żabkach nie może odebrać paczek nadanych przez sprzedawców. I drugie ważne pytanie: jak kupujący nada zwrot zamówienia z takiej dostawy?
@gdvorek Problem powstał poważny więc miło by było o szybkie wyjaśnienie oraz zaniechanie takiego udoskonalenia zaproponowanego wszystkim bez ich zgody.
@mwmonety W dodatku w najgorszym możliwym czasie na takie zmiany.
Myślę że chodzi o coś zupełnie innego ..... Żeby nadać przesyłkę w paczkomacie musi być wolne miejsce ..... paczkomaty są przepełnione i wygląda to na to że Allegro próbuje się ratować aby nie powstał totalny paraliż .......... czy to najlepszy sposób ??? Tego nie wiem - wiem że to kolejne utrudnienia dla sprzedających .......... I żadne nasze apele nie zrobią na Dyrekcji najmniejszego wrażenia bo chodzi o kasę jaką zarabiają na sprzedaży ......
@kakabe_2007 Nie wydaje mi się. Duże firmy które mają dużo paczek i tak zamawiają kuriera. Ci co mają pojedyncze nadają w automatach. Zresztą jak przyjeżdża kurier doręczyć paczki do automatu to zabiera te nadane i ma miejsce.