anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[08.12.2025] Orlen Paczka: rozszerzyliśmy punkty odbioru o sieć sklepów Żabka

MAMY ROZWIĄZANIE!
PRZESZUKAJ_NET
#11 Animator

Dzisiaj dostałem maila że Orlen poszerzył sieć o Żabke, ale trzeba zlacać podjazd kuriera. Jak można to wyłączyć? Nie chcemy podjazdów kuriera. Czy mamy po prostu anulować takie zamówienia?

"Co zrobić, aby Twoi kupujący odebrali swoją przesyłkę w Żabce Musisz zamówić podjazd kuriera ORLEN Paczki. To jedyny sposób, aby Twoje przesyłki trafiły do Żabki. ważna informacja Nie możesz nadać tych przesyłek w automatach paczkowych i punktach nadania."

oznacz moderatorów
77 ODPOWIEDZI 77
Health___Beauty
#16 Inspirator

@kovek greenwashing to drugie imię Allegro. 

oznacz moderatorów
MGTtrade
#2 Obserwator

Szanowni Państwo, dzisiaj przeczytałem w mailingu od Was, że klienci mogą teraz zamawiać przesyłki do Żabki w ramach Orlen paczki, ale ja muszę zamówić podjazd kuriera, żeby tę paczkę nadać. Otóż Szanowni Państwo, niezależnie, czy zamówienie podjazdu jest darmowe nawet dla jednej przesyłki, czy też mi Państwo dopłacicie 10 zł do każdego zamówionego podjazdu, to moja organizacja sprzedaży wyklucza zamawianie podjazdów. Nie ma w ogóle takiej możliwości! Nie będę zamawiał podjazdów kurierów, chcę dalej wysyłać paczki we wszelkiego rodzaju automatach. Dlatego proszę o informację jak mam wyłączyć możliwość zamawiania do Żabki w moich ofertach.

oznacz moderatorów
miloszkrosno
#8 Zapaleniec

Wpadło mi zamówienie na Orlen Paczke z odbiorem w żabce. Rzeczywiście w paczkomacie nie da rady nadać, ale udało mi sie na stacji Orlen. Wychodzi na to, że punkcie partnerski jest jeszcze możliwość nadania. Proszę o odpowiedź moderatorów co tu się wyczynia? Dlaczego nie ma możliwości nadania paczki w Automacie orlenu lub chociażby w żabce skoro tam kurier doręcza paczki?? Ja się pytam? To są jakieś jaja.. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
Dragon2100PL
#8 Zapaleniec

Podbijam czy geniusze z allegro coś już ustalili. naprawdę nie chcę rezygnować w święta z smart

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PRZESZUKAJ_NET @Dragon2100PL @Health___Beauty @heksagonPG @GaleriaAV @MikroLITY Ale to już we wrześniu pisali, dlatego ja zrezygnowałem ze Smarta i Allegro Delivery 😄

Nowe zasady zostaną wprowadzone dla wybranej grupy sprzedających, którzy dostali maila. Jeżeli nie dostaliście go- ta zmiana Was nie dotyczy. 

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/zmiana-metod-nadawania-przesy%C5%82ek-deli...

Tu jest taki sajgon i tyle zmian że współczuje Wam 😄

#16 Inspirator

@kostas11  tak, pamiętam tamten wątek. Tylko, że maile z wiadomością o nadawaniu Orlen tylko przez podjazd kuriera przyszły wczoraj a mi taka paczka wpadła już 4.12 i nie wiedziałam czemu żaden automat nie chciał jej przyjąć. 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty nic nowego bałagan jak zawsze 😄

#16 Inspirator

@kostas11  jak zawsze tylko jeszcze bardziej. 

oznacz moderatorów
Dragon2100PL
#8 Zapaleniec

U mnie to samo już w weekend miałem. DPD też zablokowało nadawanie żabki w automacie ale można w żabce

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@Dragon2100PL  ten wątek dotyczy paczek Orlen Żabka, a nie DPD. Paczek Orlen nie można nadać w Żabce.

oznacz moderatorów
Dragon2100PL
#8 Zapaleniec

Wiem ale sytuacja z DPD i wprowadzeniem tego troszkę podobna. Do mnie na szczęście kurier dziś przyjechał orlenu i zabrał 

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@Dragon2100PL  Nie wiem gdzie widzisz podobieństwa. DPD AD możesz nadać w Żabce, po Orlen tylko kurier. Poczytaj sobie ten wątek to zobaczysz dla ilu sprzedawców jest to realny problem. 

oznacz moderatorów
Dragon2100PL
#8 Zapaleniec

Podobna w sensie że nie można automatem ale DPD można nadać w punkcie a orlen problemy narobił. 

oznacz moderatorów
Puzelek_pl
#11 Animator

Możesz się podzielić czym handlujesz? Jeśli nie, to czy istnieje życie pozasmartowe a jeszcze lepiej pozaallegrowe. Jak sklep - w górę, czy spadki przy AI. Wlej nadzieję 🙂

oznacz moderatorów
SmartTrade9
#7 Wielbiciel

Od dzisiaj wymyślono że paczki Orlen z odbiorem w żabce można nadać tylko poprzez zamówienie podjazdu kuriera.

Pakuje paczki z samego rana, nadaje i jadę do swojej pracy. Jak teraz nadać jak nie mam możliwości zamawiania podjazdów. Kto wpadł na taki pomysł ?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SmartTrade9 zabrać paczki i zamówić do pracy kuriera 😄 zrezygnować z Orlana a przy okazji smarta 😄

#1 Nowicjusz

Witam, mam pytanko, czy paczki Orlen z odbiorem w żabce można tylko i wyłącznie wysłać za pośrednictwem "podjazdu kuriera"? Wiem, że w paczkomacie jej nie nadam, w związku z tym pytanie czy w Żabce też nie można ? Jeśli nie, to czy mogę wyłączyć tylko tą opcje Orlen-odbiór żabka? Pozdrawiam, Sylwia

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To jedno z najnowszych "udogodnień" ,które jest szeroko oceniane tu na forum i sama poczytaj jak to chwalą inni.

oznacz moderatorów
keratinka
#1 Nowicjusz

aaa ok, zaraz poczytam, dzięki 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane
Cześć - żeby doprecyzować sytuację i uspójnić informacje:

• Etykiety dla przesyłek ORLEN Paczka w Allegro Delivery wyglądają identycznie, dlatego zalecamy nadawanie wszystkich takich paczek przez darmowe podjazdy kurierskie.
  • Dla osób, które nie mogą lub nie chcą korzystać z podjazdów, potwierdziliśmy z ORLEN Paczką, że w grudniu - wyjątkowo - można nadawać te przesyłki w punktach PUDO innych niż Żabka.
  • Nie ma możliwości nadawania ich w Automatach Paczkowych.
  • Zwroty konsumenckie ORLEN Paczka - mogą być nadawane w Automatach, ale nie można ich nadawać w Żabkach.
Gdyby pojawiły się kolejne pytania lub niejasności, dajcie znać w wątku - będziemy starać się na bieżąco odpowiadać.
   Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów