anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zaginiona Orlen Paczka

ada777k
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, proszę o pomoc co mam zrobić w takiej sytuacji? 1 czerwca br. nadałam zwrot w Orlen Paczce. Według informacji o paczce paczka została podjęta przez kuriera 2 czerwca i dopiero 6 czerwca napisano że paczka zaginęła. Złożyłam reklamację gdzie się da, wydzwaniałam kilkukrotnie na infolinię Orlen Paczki, złożyłam wniosek do Allegro Protect o zwrot pieniędzy. Wczoraj dostałam odmowną reklamację z Allegro. Przewoźnik tj. Orlen Paczka po analizie monitoringu stwierdza że nie domknęłam drzwiczek i nie mogą uznać reklamacji. Zwrot za te zamówienie to 900 zł, nie wiem co mam robić. Proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

@ada777k podejrzewam ,że konieczne będzie zgłoszenie na policję , paczka komuś się przykleiła i zatrzasnął skrytkę , kurier otworzył pustą ....choć status ,, podjęta przez kuriera ,,, ? wchodzi po zeskanowaniu paczki ?....czy się mylę ..

oznacz moderatorów

ada777k
#7 Wielbiciel#

Tak wybieram się po niedzieli na policję. Najbardziej zastanawiam mnie to dlaczego kurier od razu nie dał informacji że nie ma paczki tylko po 4 dniach. To jest słowo przeciwko słowu 😞

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ada777k dzień dobry! Rozumiem, że to bardzo stresująca sytuacja, ale na razie musze poprosić Cię o cierpliwość. Złożyłaś reklamację w tej sprawie, zostanie rozpatrzona w ciągu 7 dni. 
W sprawie nr 52441443 nie otrzymałaś od nas odpowiedzi na temat tej przesyłki, czy możesz napisać skąd informacja o niedomkniętych drzwiczkach? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ada777k
#7 Wielbiciel#

Wczoraj dostałam odpowiedź na moją reklamację na Allegro, że po analizie monitoringu przewoźnik tj. Orlen Paczka poinformował że nie domknęłam drzwiczek paczkomatu i dlatego moja reklamacja nie zostaje uznana. Jestem zdruzgotany. Ja tych rzeczy nie mam a muszę za nie zapłacić 900 zł.

oznacz moderatorów