Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przesyłka A0020NUL89
Wróciła do mnie jako uszkodzona na sortowni.
Przepakowana w ogromne pudło, z 3 przedmiotów wróciły 2.
Gdzie trzeci? Jakiś protokół szkody? Braku?
Złożyłam reklamację - odrzuciliście. [ ref:!00D240aE05.!500Ti0R5RD2:ref ]
Na pytanie o brakujący przedmiot nie dostałam już żadnej odpowiedzi.
Poproszę o pomoc
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@AGLOPRIMA2 pamiętaj, że możesz odwołać się od decyzji w ciągu 14 dni kalendarzowych od momentu otrzymania maila.
Znaczy zadanie pytania na odpowiedź reklamacyjną nie zobowiązuje "konsultanta" do odpisania?
Gdzie jest odpowiednie miejsce do złożenia tego odwołania? bo złożę nie tam gdzie trzeba i zostanę zbyta 😞
@AGLOPRIMA2 odwołanie możesz napisać w odpowiedzi na wiadomość o decyzji reklamacji, aby zachować ciągłość korespondencji.
Jeśli zadałaś nowe pytanie lub poruszyłaś nowy wątek w zgłoszeniu (czyli taki, na który wcześniej nie otrzymałaś odpowdzi/doradca nie poruszył tego tematu w jednej z wiadomości) - powinnaś otrzymać odpowiedź.
@Sa_nova No to odpowiedzi nie dostałam.
Ani 27.05 gdy przyszła odpowiedź reklamacyjna ani wczoraj gdy ponowiłam pytanie.
Konsultant w odpowiedzi reklamacyjnej w ogóle nie odniósł się do braku produktu, który to brak zgłosiłam składając reklamację.
@AGLOPRIMA2 już działam w Twojej sprawie i postaram się wrócić jak najszybciej do Ciebie z informacją. 😊
Dziękuję
@AGLOPRIMA2 wracam z informacją. Twoja wiadomość z dnia 27 maja została potraktowana już jako odwołanie od decyzji reklamacyjnej i w przyszłym tygodniu będzie rozpatrywane. Także otrzymasz odpowiedź na Twoje zgłoszenie. 😊
Dziękuję za pomoc. Moderatorzy na tym forum są chyba jedynym "ludzkim czynnikiem", który próbuje pomóc tym, z których portal żyje czyli sprzedawcom.
Wiem, że od Allegro wymagać kultury nie należy, ale chociaż automat mógłby odpisać.