anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot przesyłki Orlen nie wiadomo gdzie został dostarczony

SzybkieZakupy24_
#8 Zapaleniec

Witam. Proszę o interwencję i przeanalizowanie gdzie przesyłka została dostarczona AD01LHNOP9.

Przesyłka krąży od tygodnia nie wiadomo gdzie niby była wydawana do doręczenia, dostawałem wiadomości na maila "nieudane dostarczenie" gdzie kurier u mnie był po przesyłki ale żadnego zwrotu nie miał. Klienta potwierdziła wysłanie przez Orlen. Proszę o wyjaśnienie z przewoźnikiem co się dzieję z przesyłką.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@SzybkieZakupy24_ z informacji w systemie wynika, że przesyłka wróciła do nadawcy (czyli do kupującej)  wczoraj o 16:49, ponieważ dwukrotnie punkt, do którego kurier miał dostarczyć paczkę był zamknięty. Taki status wybrał kurier, natomiast chodzi o to, że na ul. Dunikowskiego nikogo nie było 12.01.2026 o 11:26 i 13.01.2026 o 17:11. Daj proszę znać, czy adres jest poprawny i masz możliwość odbioru paczki pod tym adresem? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SzybkieZakupy24_
#8 Zapaleniec

Tak adres jest aktualny i tak się składa że nikogo nie było z przesyłką. I teraz jakim cudem został dostarczony wczoraj????? Druga sprawa kurier Orlen u mnie jeździ do 15 więc nie wiem skąd wzieła się godz. 17.11 ??? 😂 Wracając do dostarczenia przesyłka została dostarczona w końcu  dzisiaj przypuszczam że po Waszej interwencji. Nie może tak być że firmy kurierskie podają fałszywe informację, mam nadzieję że Allegro przygląda się tym firmą i wyciąga konsekwencje. Pozdrawiam  

oznacz moderatorów

la_nika

@SzybkieZakupy24_ dziękuję za info, że przesyłka dotarła. 
Czy możesz proszę upewnić się, że ma numer AD01LHNOP9 oraz napisać, o której kurier ją dzisiaj dostarczył? U nas w systemie nic się nie zmieniło, a monitorujemy współpracę z partnerami logistycznymi, więc chciałabym to wyjaśnić 🙂 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SzybkieZakupy24_
#8 Zapaleniec

Ojjj przepraszam po sprawdzeniu to jednak nie ta przesyłka przyszła, też Orlen dostarczył ale zwrot QM64/2026. Czyli mamy zagubioną przesyłkę.

oznacz moderatorów

nat_not

@SzybkieZakupy24_ Czy klientka nie potwierdziła, że przesyłka do niej wróciła (15 stycznia), jak pisała wcześniej Monika?

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SzybkieZakupy24_
#8 Zapaleniec

Witam. Właśnie dostałem odpowiedź od klientki na zapytanie czy przesyłka wróciła. "Witam dostałam powiadomiona że została zwrócona do nadawcy Przesyłka została doręczona 15 sty 2026, 16:49 Pozdrawiam" W takim razie dalej nie wiadomo gdzie została doręczona i czy została doręczona. Ja tak jak pisałem kurier Orlena był u mnie 14.01 zamówiony podjazd gdzie juz pytałem o przesyłke ale nic nie mieli do mnie, a 16.01 Orlen był ze zwrotem ale nie od klientki.

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@SzybkieZakupy24_ już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SzybkieZakupy24_
#8 Zapaleniec

Witam czy coś się wyjaśniło???

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@SzybkieZakupy24_ 

W niedzielę skontaktowaliśmy się z Tobą mailowo w sprawie tej paczki - w zgłoszeniu nr 58411511.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

SzybkieZakupy24_
#8 Zapaleniec

Niestety nie otrzymałem żadnego maila, proszę o ponowne przesłanie informacji.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@SzybkieZakupy24_ 

Poprosiłem o ponowny kontakt.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

SzybkieZakupy24_
#8 Zapaleniec

W dalszym ciągu nie mam żadnej wiadomości na temat zwrotu

oznacz moderatorów

nat_not

@SzybkieZakupy24_ Doszło do pomyłki, za którą przepraszamy. Wiadomości, o których pisali Alicja i Grzesiek, zostały wysłane do klientki. 

Paczka ma nową etykietę i dzisiaj została wydana do doręczenia (https://tracktrace.dpd.com.pl/parcelDetails?typ=1&p1=0052871380524W), więc wkrótce powinna dotrzeć do klientki.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

SzybkieZakupy24_
#8 Zapaleniec

Tylko że to był zwrot który miał dotrzeć do nas nie do klientki.

oznacz moderatorów

nat_not

@SzybkieZakupy24_ Tak, jak napisała Monika na początku tego wątku, nastąpił zwrot do nadawcy, czyli do kupującej.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not zerkniesz na tę zwracaną przesyłkę?

AD01NVMOP8

Jak byś mogła poprosić odział o priorytetowe dostarczenie dzisiaj - bo to 3 raz jest pobierana do dostarczenia i zwracana z powodu braku czasu, może wcześniej niech rozpocznie kurier pracę jeśli o 11 rano ją zabiera i o 16 już mu brakuje czasu. 

oznacz moderatorów

nat_not

@Halfrunt Ta paczka została przekazana do doręczenia pół godziny temu. Daj nam znać, jeśli dziś znów pojawi się problem.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not daje znać, że dzisiaj po raz trzeci nie udało się doręczyć przesyłki. Jeśli można to bardzo proszę przekazać, żeby zostawił po prostu w punkcie, w którym tę paczkę nadałem to sobie stamtąd odbiorę. Juliusza Słowackiego 27/33 Warszawa Składnica harcerska

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@Halfrunt przykro mi, że paczka nadal nie dotarła. Poprosiłam o interwencję w oddziale doręczającym, niestety przekierowanie nie jest możliwe

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów