Hej, czy moglibyście mi pomoc ze zwrotem mojego zamówienia? wygenerowałem zwrot przez allegro delivery przez DPD automat pickup. Problem w tym, że jedyne co dostałem to numer zwrotu, który w aplikacji DPD mobile nie wchodzi. Niestety w mojej okolicy wszystkie automaty są bez klawiatur, a na liście automatow też nie ma informacji czy automat takową posiada. Nie uśmiecha mi się jeżdzenie po całym miescie i sprawdzenie każdego automatu. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? 
@ambr0ktn Taką przesyłkę nadajesz w punkcie pick up, nie w automacie paczkowym DPD.
No to super, że instrukcja mówi mi tylko o automacie, a nie o punkcie. Jak klikam w link do mapy z automatami zawarty w instrukcji to też nie ma tam słowa o tym, że można to nadać w punkcie.
Mały EDIT: kobitki w Żabce powiedziały mi, że one nie przyjmują zwrotów na 9 cyfrowy kod tylko chciały etykiete której nie mam. Mimo, że Żabka widnieje na oficjalnej mapie DPD jako punkt pick up Okazuje się, że paczkomat mimoi braku ekranu ma klawiature, której wczesniej jakoś nie zauwazyłem 😄 spróbuje nadać za jej pomocą jak ogarnę paczkę.
Mam to samo z Kodem wygenerowanym przez Allegro do zwrotu DPD.Nikt nie chce przyjąć Żabka,Epaka,aplikacja błędny kod.Infolinia DPD również nic.Zamówiona rozmowa z Allegro brak pomocy.Kupiłrm za 19,99 PLN zwrot na Allegro.I jako uczestnik Smart zgodnie z regulaminem złożyłem reklamację.
Cześć @girard, widzę, że skontaktowałeś się z nami w zgłoszeniu mailowym o numerze 59269390. Wkrótce nasz konsultant zapozna się z Twoim zgłoszeniem.
Stracony czas i paliwo na jazdę od punktu do punktu.Co za kr...
wymyślił taką formę odesłania towaru.Jestem 23 lata na Allegro i jest tylko gorzej.
u mnie w miejscowości wszystkie mają klawiaturę
U Ciebie jakieś stare muszą być.
Naprawdę bardzo cenna uwaga.Czy mam przeciąć paczkę na kilka części aby zmieściła się do automatu?Jak to zawsze jest jakiś Wójek Dobra rada.
Dodam paczka ponad gabarytowo jeśli powyższy tekst byłby nie zrozumiały🤣
Allegro Delivery i DPD to dwie różne firmy kurierskie (nawet jak obsługuje to DPD). Spróbuj nadać w OneBoxie.
Kod zwrotu "DPD udaj się do Pickup".Paczka jest za duża na jakikolwiek automat.Czy uważasz mnie za [edytowano]?
Jak mam skomentować taką odpowiedź [edycja],któy nie zadał sobie nawet minimum wysiłku i odesłał na drzewo.Jestem na Allegro 23 lata kupuje naprawdę dużo i czy nie zasługuję na odrobinę szacunku?
I co dalej.Dyskusja rozpoczęta tak Boga winny sprzedawca musi tłumaczyć się za nieudolny system Allegro.Ja zostałem z zapłaconą kasą za cos co powinno działać,bo mam Smart.
@girard przepraszam Cię za tę sytuację i poprosiłam już zespół o interwencję w sprawie Twojej paczki.
Doceniam, że napisała Pani »przepraszam«. W dzisiejszych czasach to rzadkość w obsłudze klienta i naprawdę budzi to mój szacunek.
Ze wszystkich osób, z którymi się kontaktowałem, dopiero Pani [edycja] dokładnie zapoznała się z moją sprawą i profesjonalnie doradziła. Odpisała mi: »(...) Zapoznałam się z Pana formularzem i potwierdzam, że dział reklamacji otrzymał już zgłoszenie wraz ze wszystkimi niezbędnymi załącznikami. Nasi specjaliści przeanalizują przesłane dokumenty i zajmą się Pana roszczeniem. (...)« I to jest wzór kompetentnego konsultanta.
Zrobiłem dokładnie to, o co prosiła. Złożyłem reklamację logistyczną i otrzymałem już potwierdzenie: »Otrzymaliśmy Twoją reklamację na temat przesyłki nr AD0TK5PRKNZ0KFT0Z. Nr reklamacji: 60583/2026«.
Proszę mi jednak powiedzieć, tak z ręką na sercu – jak to możliwe, że załatwienie tak błahej sprawy, jak odesłanie paczki w ramach darmowej usługi, wymagało ode mnie aż tyle wysiłku, nerwów, straconego czasu i pieniędzy na paliwo? A przecież sprawa wciąż nie jest zamknięta i jej finał jest nieznany.
Czy tak powinien być traktowany lojalny klient, który zostawia u Państwa dziesiątki tysięcy złotych rocznie?"
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Prze
praszam,że to napiszę ale poziom obsługi Allegro jest żenujący:
@girard Przepraszam Cię za całą sytuację. Przykro mi, że sprawa się ciągnie. Zainterweniowałam w sprawie i kolejny doradca wypowiedział się już w dyskusji.
Pani Nicol,
Bardzo dziękuję za interwencję. Sprawa wreszcie znalazła szczęśliwy finał – po nagłośnieniu problemu na Społeczności Allegro błyskawicznie otrzymałem zwrot niesłusznie pobranych 19,99 zł, a sama przesyłka dotarła już dziś do sprzedawcy.
To smutne, że lojalny klient, zostawiający u Państwa dziesiątki tysięcy złotych rocznie, musi tracić tyle czasu i nerwów, by udowadniać pierwszej linii wsparcia oczywiste zapisy z Waszego własnego regulaminu. Konsultanci tacy jak pani Patrycja (która twierdziła, że zwrot Smart jest płatny) czy pan Rafał, to ogromne rozczarowanie. Gdyby nie Pani pomoc i zaangażowanie moderatorów na forum, pewnie dalej odbijałbym się od ściany absurdalnych i wykluczających się regułek.
Dziękuję, że przywraca Pani wiarę w to, że w Allegro pracują jeszcze profesjonaliści, którzy potrafią czytać ze zrozumieniem.
Pozdrawiam serdecznie!
@girard Bardzo się cieszę, że sprawa została wyjaśniona ❤️