Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pytanie. Dlaczego Wysyłam z Allegro blokuje tworzenie przesyłek jeżeli numer kierunkowy telefonu kupującego jest z poza kraju dostawy?
Ukrainka zamawia do Czech i podaje ukrainski numer telefonu i nie można nadać przesyłki.
Albo zablokujcie podawanie telefonu do wysyłki z poza kraju odbioru albo odblokujcie tworzenie przesyłek.
@Fryta09 Tworzenie przesyłek blokuja przewoźnicy
@Fryta09 to nie my blokujemy utworzenie przesyłki, tylko przewoźnik. Dla wybranej przez klienta metody dostawy, potrzebne jest podanie czeskiego numeru telefonu. W takim przypadku sugeruje skontaktować się z klientem, aby podał czeski numer telefonu lub klient może anulować zamówienie i złożyć je ponownie wybierając inną metodę dostawy.
Jakie to szczere i wzruszające: "to nie my blokujemy utworzenie przesyłki, tylko przewoźnik"
A my, Allegro nie potrafimy rozwiązać tego problemu, nie potrafimy tego uporządkować.
Bo my Allegro niczego nie organizujemy, niczego nie rozwiązujemy....
Sprzedawcy, uporządkujcie za Allegro ten problem !!!
@Sa_nova Dziwne, że dla przesyłek do Polski nie jesteście w stanie tego ogarnąć, chociaż wielokrotnie wskazywaliśmy, że zagraniczne numery telefonów generują problemy. Ostatnio chociażby tu: Kiedy Allegro zrobi porządek z danym adresowymi... - Społeczność Allegro - 943877
Czyli Allegro nie jest w stanie powiązać który przewoznik ma takie zasady i podanego numeru telefonu do wysyłki? Przecież wystaczy w momencie pokazywania możliwych typow wysyłki sprawdzić numer i wyświetlic tylko tych przewoznikow co zgadzają się na numer z innym prefixem. A nie... zapomniałem że to Allegro 😉
ja nawet znam chętnego programistę, który widzi możliwość ustawienia tego