anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Numery telefonu z poza kraju dostawy

Fryta09
#9 Pomysłodawca#

Pytanie. Dlaczego Wysyłam z Allegro blokuje tworzenie przesyłek jeżeli numer kierunkowy telefonu kupującego jest z poza kraju dostawy?

Ukrainka zamawia do Czech i podaje ukrainski numer telefonu i nie można nadać przesyłki.

Albo zablokujcie podawanie telefonu do wysyłki z poza kraju odbioru albo odblokujcie tworzenie przesyłek.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

fox_paws
#14 Krzewiciel#

@Fryta09 Tworzenie przesyłek blokuja przewoźnicy

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Fryta09 to nie my blokujemy utworzenie przesyłki, tylko przewoźnik. Dla wybranej przez klienta metody dostawy, potrzebne jest podanie czeskiego numeru telefonu. W takim przypadku sugeruje skontaktować się z klientem, aby podał czeski numer telefonu lub klient może anulować zamówienie i złożyć je ponownie wybierając inną metodę dostawy. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Jakie to szczere i wzruszające: "to nie my blokujemy utworzenie przesyłki, tylko przewoźnik"

A my, Allegro nie potrafimy rozwiązać tego problemu,  nie potrafimy tego uporządkować.

Bo my Allegro niczego nie organizujemy, niczego nie rozwiązujemy....

Sprzedawcy, uporządkujcie za Allegro ten problem !!!

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Sa_nova Dziwne, że dla przesyłek do Polski nie jesteście w stanie tego ogarnąć, chociaż wielokrotnie wskazywaliśmy, że zagraniczne numery telefonów generują problemy. Ostatnio chociażby tu: Kiedy Allegro zrobi porządek z danym adresowymi... - Społeczność Allegro - 943877

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

Fryta09
#9 Pomysłodawca#

Czyli Allegro nie jest w stanie powiązać który przewoznik ma takie zasady i podanego numeru telefonu do wysyłki? Przecież wystaczy w momencie pokazywania możliwych typow wysyłki sprawdzić numer i wyświetlic tylko tych przewoznikow co zgadzają się na numer z innym prefixem. A nie... zapomniałem że to Allegro 😉

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

ja nawet znam chętnego programistę, który widzi możliwość ustawienia tego

oznacz moderatorów