anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamówienie z allegro.cz - anulowanie i zwrot pieniędzy

davis-SS
#9 Pomysłodawca#

Nie sprzedaję na czeskim allegro i nie mam zamiaru więc jak allegro.pl "uszczęśliwiło" nas na siłe i wrzucało automatycznie nasze oferty na zagraniczne portale to ręcznie usuwałem je z tych rynków aby tak czasem żadne zamówienie tam nie zostało złożone. I wszystko było ok do wczoraj.

Nie wiem jakim cudem ale 4 oferty ( z moich ponad 2 tyś ofert) zostały wrzucone do allegro cz. i wczoraj o 22:30 wpadło mi jedno zamówienie. Dzisiaj rano to zauważyłem więc chciałem od razu zwrócić środki kupującemu i anulowac transakcję bo nie mam zamiaru z powodu jednej oferty kombinować w księgowości aby wystawiać fakturę w czeskich koronach.

Kwota do zwrotu 1698 koron , chce zlecić zwrot a widzę że na koncie wisi tylko 1503 korony bo allegro już pobrało sobie prowizję z tego konta. Nie mogę otrzymać zwrotu prowizji aby zlecić zwrot bo aby otrzymać zwrot prowizji to najpierw muszę zwrócić środki. Stwierdziłem że dopłacę tą resztę na to czeskie allegro aby jak najszybciej zwrócić kasę klientowi to okazuje się że nie mogę wpłacić tylko różnicy czyli 195 koron tylko muszę wpłacić 1698 koron a potem sobie to zwrotnie przelać jak otrzymam zwrot prowizji.

Co za [edycja] wymyślał ten system?? Nie dość że muszę przewalutować kasę wpłacając PLN na czeskie allegro to potem muszę drugi raz to przewalutować jak będę chciał zwrócić te czeskie korony na konto polskie.  

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

a co będzie gdy anulujesz zamówienie, zwrócisz 1503 korony, wypełnisz wniosek o zwrot prowizji ( ewentualnie automatycznie go dostaniesz ), otrzymasz zwrot rabatu transakcyjnego i wtedy zwrócisz pozostale 195 koron?

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Może to zadziałać?

oznacz moderatorów

davis-SS
#9 Pomysłodawca#

Szczerze to na to nie wpadłem i może to zadziałać. Ale teraz muszę poczekać do jutra bo już wcześniej zleciłem zwrot pełnej kwoty ( bo myślałem że tą resztę tylko dopłacę). Więc jak dostanę informację że zwrot nie poszedł z powodu braku środków to spróbuję tego sposobu. Dzięki za pomysł. 

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#12 Orędownik#

@davis-SS pieniądze za zwrot rabatu transakcyjnego nie trafiają na konto operatora płatności, z którego możesz zrobić zwrot wpłaty kupującemu - przynajmniej na naszym rynku, nie wiem jak na czeskim

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

@ja_Nitka jak nie trafiają na konto operatora to gdzie trafiają?

U mnie trafiają na PAYu lub Przelewy24

@MiMary  "Niestety to nie zadziała. System zauważy, że zwrot jest niekompletny i nie przydzieli automatycznego zwrotu prowizji. "

czyli jeśli klientowi obniże kwote zwrotu np za jakies drobne uszkodzenie to nie udzielicie rabatu transakcyjnego bo zwrot jest niekompletny? 

Jesteś pewna?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:80340374 szczegóły na temat sytuacji, w których przyznajemy zwrot prowizji - znajdziesz w tym artykule

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

@Sa_nova  i co wnosi link do tego artykułu do powyższej dyskusji?

Gdybyś mogła mnie nakierować to bede wdzięczny 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:80340374. Niestety to nie zadziała. System zauważy, że zwrot jest niekompletny i nie przydzieli automatycznego zwrotu prowizji. 
Najlepszym rozwiązaniem będzie doładowanie konta na poczet tego zwrotu.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

No właśnie ciekawi mnie jakim cudem wrzuciło ci te oferty?

oznacz moderatorów