anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co stało się z paczką?

Stiven89
#7 Wielbiciel

Przsylka nie została dostarczona i wróciła do oddziału. Numer przesyłki A003KDX7T2. Potrzebuje tę paczkę na jutro, jak ją odebrać? 

Pozdrawiam serdecznie. 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Stiven89

Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych. Twoja przesyłka została nadana 8 stycznia, czyli powinna dotrzeć do celu do 13 stycznia.

Natomiast termin podany w ogłoszeniu to tylko i wyłącznie przewidywanie Allegro. Może się udać trafić albo i nie. 

oznacz moderatorów

Stiven89
#7 Wielbiciel

Naprawdę może jest jakiś sposób, żebyśmy się z osobą zarządzającą magazynem/kurierem, mogli spotkać. Ja nawet mogę podjechać, żeby to odebrać. Jak pisałem, jestem z Poznania. Jeszcze raz podaję numer przesyłki A003KDX7T2

A tutaj jest mój numer telefonu: [edycja]

Naprawdę bardzo zależy mi, żeby to odebrać, skoro paczka przez gabaryty, nie dała rady być umieszczona w paczkomacie i wróciła do miejsca wydania. Drodzy Państwo, jest XXI wiek. Mamy internet, telefony. Łączność i możliwość załatwienia takich spraw, powinna nie stanowić problemu. Proszę jeszcze raz o pomoc. Mam nadzieję, że uda się to z Państwem załatwić. 

Pozdrawiam serdecznie 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@Stiven89 Widzę, że przesyłka została oznaczona, jako ponadgabarytowa i dlatego zlecono jej zwrot do nadawcy. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Stiven89
#7 Wielbiciel

Dziękuję za odpowiedź. Czy jest szansa, żebym tę paczkę jednak odebrał jutro, w oddziale? Jest taka możliwość, żebym się skontaktował z kimś kto mi tę paczkę wyda? Jestem z Poznania. 

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Stiven89

Oficjalnie nie ma możliwości odbioru w oddziale. Natomiast nie oficjalnie wszystko zależy od tego, na kogo trafisz. 

oznacz moderatorów

Stiven89
#7 Wielbiciel

Rozumiem, dziękuję za odpowiedź, dlatego ponawiam moją prośbę i pytanie:

"Naprawdę może jest jakiś sposób, żebyśmy się z osobą zarządzającą magazynem/kurierem, mogli spotkać. Ja nawet mogę podjechać, żeby to odebrać. Jak pisałem, jestem z Poznania. Jeszcze raz podaję numer przesyłki A003KDX7T2.  A tutaj jest mój numer telefonu: [edycja]

Naprawdę bardzo zależy mi, żeby to odebrać, skoro paczka przez gabaryty, nie dała rady być umieszczona w paczkomacie i wróciła do miejsca wydania. Drodzy Państwo, jest XXI wiek. Mamy internet, telefony. Łączność i możliwość załatwienia takich spraw, powinna nie stanowić problemu. Proszę jeszcze raz o pomoc. Mam nadzieję, że uda się to z Państwem załatwić. 

Pozdrawiam serdecznie"

oznacz moderatorów

Sa_nova

@Stiven89 rozumiem, że zależy Tobie na odebraniu przesyłki, jednak nie praktykujemy odbiorów z magazynu i nie będzie takiej możliwości. Jeśli przesyłka ma już status zwrotu do nadawcy, to nie będzie opcji żeby ponownie wydać ją do doręczenia. W takim przypadku zachęcam do kontaktu bezpośrednio ze sprzedającym i poprosić o ponowną wysyłkę np. inną metodą dostawy, gdzie przesyłka się zmieści. 

Dodatkowo proszę nie podawaj swoich danych kontaktowych na forum - jest to widoczne dla wszystkich. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Stiven89
#7 Wielbiciel

Rozumiem, że jest taki przepis u Państwa. Jednakże, nie lepiej, uporać się z tym, jeśli przesyłka jest jeszcze w zasięgu ręki? Niż ta paczka ma wędrować? 

Przecież to jest również w Państwa interesie. Jest tutaj możliwość zakończenia sprawy. 

Wystarczy skontaktować się z magazynem, podać mój numer telefonu i na pewno dałoby radę to załatwić. Kwestia chęci z Państwa strony. 

Pozdrawiam serdecznie 

oznacz moderatorów