Czy jest jakiś określony czas w jakim przesyłka znajduje się w tymczasowym One Boxie i po jakim zostaje przekierowana do właściwego? W SMS-ie ani w wiadomości aplikacji nie ma nic na ten temat. Może było w mejlu, ale nie sądziłem, że w aplikacji, czy w wiadomości tekstowej są inne informacje niż w wiadomości mejlowej...
@Client:63069298 Paczka oczekuje w automacie/punkcie tymczasowym przez 48 godzin. Następnie jest podejmowana przez kuriera i następuje ponowna próba doręczenia do pierwotnie wybranego automatu/punktu.
OK, dziękuję za info. Chociaż nie do końca to dla mnie jest jasne, bo 48 godzin zdecydowanie nie minęło (pierwsze powiadomienie przyszło wczoraj) a wyświetla się teraz (tzn. już od jakiegoś czasu) komunikat, że „czas na odbiór minął”. Nie wiem co robić, jechać tam mimo to, czy czekać aż przyjedzie tutaj... Jak znam życie, jak ruszę po odbiór, to nie będzie jej ani tu, ani tam, tylko na pace u kuriera 😉 Na dodatek trochę (ale tylko trochę) załamało mnie to, że z trzech paczek w tej samej dostawie dwie zostały we wskazanym paczkomacie, a jedna ruszyła gdzieś w świat. „Konkurencja” jak widzi, że odbiorca jest ten sam, to w takiej sytuacji wrzuca wszystko do jednej skrytki. Nie jest to znowu jakiś tam ogromny problem, jedynie irytuje co nieco fakt, że człowiek nie wie co robić, gdzie jechać, czy jechać...
@Client:63069298 napisał(a):OK, dziękuję za info. Chociaż nie do końca to dla mnie jest jasne, bo 48 godzin zdecydowanie nie minęło (pierwsze powiadomienie przyszło wczoraj) a wyświetla się teraz (tzn. już od jakiegoś czasu) komunikat, że „czas na odbiór minął”. Nie wiem co robić, jechać tam mimo to, czy czekać aż przyjedzie tutaj... Jak znam życie, jak ruszę po odbiór, to nie będzie jej ani tu, ani tam, tylko na pace u kuriera 😉 Na dodatek trochę (ale tylko trochę) załamało mnie to, że z trzech paczek w tej samej dostawie dwie zostały we wskazanym paczkomacie, a jedna ruszyła gdzieś w świat. „Konkurencja” jak widzi, że odbiorca jest ten sam, to w takiej sytuacji wrzuca wszystko do jednej skrytki. Nie jest to znowu jakiś tam ogromny problem, jedynie irytuje co nieco fakt, że człowiek nie wie co robić, gdzie jechać, czy jechać...
A numer przesyłki to A003JHA534 jakby co 🙂
@Client:63069298 rozumiem, że wygodniejsze byłoby odebranie wszystkich paczek z jednej skrytki - na ten moment, nie mamy jeszcze takiej opcji i dlatego każda przesyłka jest wkładana do osobnych skrytek.
Widzę, że dzisiaj ponownie nie było miejsca w maszynie. Konsultuję kwestię doręczenia paczki i wrócę z informacją. 😊
Dziękuję bardzo za wsparcie i odpowiedź. Nie wiele już z tego rozumiem. Paczka podobno oczekuje 48 godzin w tymczasowym, ale dużo wcześniej (mniej niż 36 godz.) wyświetlił się komunikat, że „czas na odbiór minął”. No ale trzymając się tego czego dowiedziałem się tutaj, tzn. że czeka 48 godz. wybrałem się w podróż do tymczasowego. Dosłownie 100 m przed One Boxem zobaczyłem info, że paczka została wyjęta z tymczasowego (jeszcze przed tymi 48 godz.). Niecałe pięć minut później dostałem info, że mój pierwotnie wskazany automat jest przepełniony, choć dotarcie tam w tym czasie jest niemożliwe. Na dodatek wiem — przypadkiem 😉 — że od czasu rozpoczęcia przygody z tą przesyłką z pierwotnie wskazanego One Boxa odebrane zostały kolejne dwie przesyłki, ostatnia dziś rano, dosłownie tuż przed wyruszeniem przeze mnie do tego pechowego tymczasowego. Więc co najmniej jedno miejsce było na pewno wolne we właściwym One Boxie. Można sprawdzić. Może po prostu mam pecha albo dostawca ma coś do mnie? A tak na poważnie będę szczerze wdzięczny za dalsze wskazówki. Dziękuję i pozdrawiam!
@Client:63069298 przesyłka była gotowa do odbioru w punkcie tymczasowym od 8 stycznia - czyli dziś mijało 48 godzin i została odebrana przez kuriera.
Zglosiłam prośbę o interwencję w sprawie Twojej przesyłki, aby została ona doręczona. W kwestii wolnych bądź zajętych skrytek - jest to bardzo zmienne, ponieważ kurier może mieć kilka przesyłek, które zajmą ten sam rozmiar skrytki oraz jest różna dostępność skrytek o danym rozmiarze.
OK. To czekam cierpliwie. Wszak są większe problemy, także tutaj – tak więc dziękuję za podjęte działania i interwencję, na pewno skuteczną. Ukłony!