anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dlaczego Allegro SAM zmienia miejsce dostawy na inny paczkomat ?

MAMY ROZWIĄZANIE!
kitchener1
#9 Pomysłodawca

- informuję sprzedawcę o miejscu dostawy do paczkomatu ONE zielony, a paczka dociera do paczkomatu BEZDOTYKOWEGO,

Nie mam aplikacji, ale mam duuuuży problem z odbiorem paczki - dlaczego tak się dzieje ???

- przecież można przekierować do paczkomatu zwykłego,  

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kitchener1 Sprzedający nie ma możliwości zmiany docelowego automatu wybranego przy składaniu zamówienia.
Problem najpewniej wynika z winy przewoźnika @Allegro_One lub błędnie podanego automatu paczkowego przy składaniu zamówienia.
Podaj numer przesyłki / zamówienia to moderacja zweryfikuje co dokładnie miało miejsce.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
kitchener1
#9 Pomysłodawca

w tytule napisałam, że ALLEGRO "SAM"  zmienia a nie sprzedający,

- podałam prawidłowy paczkomat, 

oznacz moderatorów
kitchener1
#9 Pomysłodawca

dzwoniłam do sprzedawcy, wyjaśnił, że oni nic nie maja wspólnego ze zmianą paczkomatu, że drukują etykietkę jaka dostaną od Allegro

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kitchener1 Allegro też nie zmienia miejsca dostawy.
Podaj numer zamówienia i numer przesyłki - dziewczyny rzucą okiem co się podziało 🙂

oznacz moderatorów
kitchener1
#9 Pomysłodawca

nr  przesyłki : 659400927392502127976847

nr oferty  - 9275168124

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kitchener1 Tylko to nie jest przesyłka Allegro ONE a paczkomat INPOST - więc taką musiałeś wybrać. Allegro samo tego nie zmienia.

oznacz moderatorów
kitchener1
#9 Pomysłodawca

widocznie musiałam się pomylić, dzięki za odpowiedź

miłego dnia

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Mógł być przepełniony paczkomat. Wtedy na 2 dni paczka trafia do innego pobliskiego, a potem z powrotem do docelowego jeśli jej z zastępczego nie odebrałeś. Ale o tym powinieneś mieć smsa. Inną sprawą jest to, że adres paczkomatu w allegro podobno często się zmienia na jakiś dawniej użyty, przynajmniej sporo tu było postów na ten temat. I wtedy mogłeś nie zauważyć i potwierdzić nie prawidłowy. Problem chyba tylko apki dotyczy, bo na stacjonarnym od lat nigdy nie miałam takiego problemu...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
(Dzień bez awarii to dzień stracony).
oznacz moderatorów
kitchener1
#9 Pomysłodawca

dzięki za odp.. - to była moja wina,  

Zainstalowałam aplikacje i pewnie nie będzie problemu.

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ja jeszcze nie spotkałem się z bezdotykowym Paczkomat inpost

oznacz moderatorów
kitchener1
#9 Pomysłodawca

teraz już wiem, że przy zakupach na Allegro należy zwracać  uwagę na wskazanie odpowiedniego paczkomatu do odbioru, a bezdotykowy to jest to tzw. APPKOMAT In Post, 

- poniżej link 

https://inpost.pl/paczkomat-appkomat

miłego dnia

oznacz moderatorów