Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zakupiłem telefon od sprzedającego i po rozpakowaniu przy one boxie okazało się że jest pekniety. Sprzedający oszukuje że telefon mi upadł, ale rozpakowałem i zrobiłem zdjęcia pod maszyną. Da się jakoś sprawdzić monitoring żeby pociągnąć go do odpowiedzialności?
Paczka nr A0039IIG70 @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@LP_560 Technicznie to się da ale nikt Ci tego monitoringu nie udostępni - niestety.
Najgorsze że typ jest całkowicie bezczelny i twierdzi, że na pewno rozwaliłem, ale akurat nie ma śladów
@LP_560 zakup firma czy osoba prywatna?
osoba prywatna
to ma święte prawo tak twierdzić bo ryzyko uszkodzenia lub przepadku rzeczy w zakupie od osoby prywatnej przechodzi na kupującego z chwilą wydania przewoźnikowi a w zakupie od firmy z chwilą wydania ci do rak własnych ergo jak nie masz przepracowanej u przewoźńika reklamacji z powodem odrzucenia że u nich nic się paczce nie stało to nic nie ugrasz @LP_560
@LP_560 złóż reklamację u przewoźnika na sporzadzenie protokołu szkody masz 7 dni od odbioru potem będzie za późno. Reklamację składasz u przewoźnika na str internetorej termin rozpatrzenia do 30 dni jak będziesz miał pismo o decyzji przewoźnika to wtedy albo do allegro po protect albo ci przewoźnik uzna i wypłaci albo roszczenie do sprzedawcy jak bedzie stwierdzenie złego spakowania przez nadawcę.
@LP_560 Otwórz dyskusję. Może dostaniesz rekompensatę z AOK.
Tylko pamiętaj - złóż reklamację i w żadnym wypadku nie sugeruj że sprzedający zrobił cokolwiek celowo, że Cię oszukał.
Po prostu złóż reklamację na niezgodność towaru z umową.
sprzedawca rozpatrzył w 5 minut - odrzucona
@LP_560 W dyskusji poproś o pomoc Allegro.