anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie otrzymałem przesyłki

Client:106789179
#2 Obserwator#
Czekam na paczkę A0005TFNX8. Potrzebuję go na jutro, a miał być dostarczony we wtorek. Powiedz mi, dlaczego przesyłka nie została dzisiaj dostarczona, czy zostanie dostarczona jutro?
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

maxr01
#17 Koryfeusz#

Myślę, że w tej sprawie musisz napisać do sprzedawcy.

Żaden sprzedawca nie ma możliwości wskazania na aukcji terminu dostawy.

Czas dostawy podaje Allegro, według jakiś swoich wyliczeń, bardzo często błędnych. Generalnie podają szacowany czas dostawy w/g ostatnich "średnich" wyliczeń i jest to termin "prognozowany", a nie gwarantowany - poczytaj sobie dobrze. 

Patrz w jakim terminie sprzedawca zadeklarował wysyłkę - u mnie przeważnie jest to 2 dni, każdy przewoźnik ma też min 2 dni na dostawę. To już masz 4 dni (robocze). Czyli jak dokonasz zakupu we czwartek - to możesz go otrzymać w środę - i będzie to zgodne z informacjami od sprzedawcy odnośnie wysyłki i zgodne z regulaminem przewoźnika.

Jak Allegro wskazuje inny termin - to składaj reklamacje do Allegro odnośnie podawania fałszywych terminów dostaw.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

Client:106789179
#2 Obserwator#

Client106789179_1-1698963261805.png

oznacz moderatorów

Allegro_One
Ekspert Allegro.pl

@Client:106789179 wyjaśniamy to z przewoźnikiem, odpowiedź otrzymasz w korespondencji e-mail (nr sprawy 37021946). 

oznacz moderatorów