anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opóźniona

Paulinka198411
#1 Nowicjusz

Pokazuję, że przesyłka opóźniona, zależy mi bardzo, żeby dotarła do soboty czy można coś zrobić?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Paulinka198411 podaj proszę numer zamówienia lub numer przesyłki. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Paulinka198411
#1 Nowicjusz

A002RUXPR5

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Paulinka198411 dziękuję! Już wyjaśniam losy paczki z oddziałem. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@Paulinka198411

Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej.

Niestety nie ma w śledzeniu info kiedy przesyłka została nadana, ale wygląda, że dzisiaj. Oznacza to, że regulaminowy termin doręczenia upływa 1 października.

A opóźnienie to niedoręczenie jej w gwarantowanym w regulaminie usługi terminie. W twoim przypadku, ten termin jeszcze nie upłynął. A termin wskazany w ofercie to tylko przewidywania Allegro i nie jest tam uwzględniony ani zadeklarowany przez sprzedawcę termin wysyłki, ani regulaminowy czas przewozu określony przez przewoźnika. 

oznacz moderatorów

Paulinka198411
#1 Nowicjusz

Robiąc zakupy sugerują się datą podana w ogłoszeniu. Skoro jest napisane przesyłka w piątek to w ten dzień jej się spodziewam. Co jeszcze mogę zrobić, żeby przesyłka dotarła dziś do punktu? Przekierować np do Wrocławia który jest obsługiwany w weekend? 

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

No i wpadłaś w sidła i dwa - nie doxzytalas

Najedz sobie myszką na informacje o przewidywanym czasie dostawy

to informacja od Allegro- przeiwdywanienich wlasne

twoj sprzedający nie ma żadnego wpływu na to co się tam wyświetla ola boj to tu się toczy już od lat

trzy- jak chcesz coś szybciej niż później to nie wybieraj allegro one tylko InPost. 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pecela "do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej." niestety nie jest tak różowo.

Trzy dni biegną od momentu odbioru przez kuriera. Natomiast jeśłikurier paczki ze zleceniem odbioru na środe odbiera w piątek..... to te trzy dni biegnąod piątku.Nieważne że sprzedawca sie z umowy wywiązał a to kurier delivery paczek nie odebrał. Reklamacje są odrzucane ponieważ można je skłądać dopiero kiedy paczki są odebrane.........

Wiec de facto nie są to trzy dni robocze bo nie wiadomo kiedy kurier łaskawie raczy po paczki podjechać........

Delivery to taka loteria albo trafisz lepiej( na solidniejszego kuriera) albo gorzej i paczke otrzymasz za 7, 10 amoże 14 dni? tego nie wie nikt

oznacz moderatorów

aniaoho
#8 Zapaleniec

Ja kiedyś podczas wyboru metody dostawy miałam sugestie od Allegro, że jeśli wybiorę InPost (Paczkomaty mam pod domem) to dostawa będzie w piątek , a jak wybiorę automat Allegro One (do którego mam kilka kilometrów), to będzie w czwartek. Oczywiście wybrałam InPost, bo mam bliżej. Jakie było mogę zdziwienie, gdy przesyłka była już na drugi dzień (czyli w czwartek). Jak dla mnie było to celowe wprowadzanie w błąd przez Allegro, żebym wybrała ich dostawę. 

oznacz moderatorów