anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z paczkami wysłanymi do allegro one box

HEXE-PL
#1 Nowicjusz#

Pierwsza paczka:

Kupiłem czyściwo bawełniane 29 grudnia 2024r. Miało być w punkcie allegro one box 31.12.2024. W tym dniu (w pełnej historii przesyłki) widniał status przesyłki "Paczka w doręczeniu" czyli teoretycznie powinna tego samego dnia trafić do skrytki. Nie trafiła. Pojawił się status "Przesyłka oczekuje na wyznaczenie punktu alternatywnego" i żadnej informacji ze strony przewoźnika o co chodzi. No nic poczekam, może ktoś się ze mną skontaktuje. Cisza do 2 stycznia br. Wtedy to o 22:45 pojawił się status "Odbiorca odmówił przyjęcia". Nie dostałem żadnych informacji o możliwości odbioru, żadnej informacji o przekierowaniu przesyłki i żadnej informacji o jej odesłaniu. Paczki do tej pory nie dostałem, sprzedawca również nie dostał od Państwa ani przewoźnika żadnej informacji.

Druga paczka:

Kupiłem klocki magnetyczne 1 stycznia br. (godzina 23:59). Paczki potrzebowałem na 4 stycznia a z informacji o dostawie wynikało że sprzedający nada ją 2 stycznia i że w dniu 3.01.2025 będzie ona już w automacie allegro one box. Sprzedający paczkę nadał, przesyłka wyruszyła w drogę. W dniu 3 styczna pojawił się status "Paczka w doręczeniu" i widniał do godziny 20:00. O godzinie 20:00 pojawiło się "Przesyłka oczekuje na wyznaczenie punktu alternatywnego", a o 22:34 "Błędne dane adresowe". Żadnej informacji o przekierowaniu przesyłki ani żadnej informacji o problemach z dostawą nie dostałem. Paczki do tej pory nie dostałem, sprzedawca również nie dostał od Państwa ani przewoźnika żadnej informacji.

Pod koniec grudnia w mojej okolicy został ustawiony automat allegro one box. Postanowiłem skorzystać skoro to taki "zielony automat". W okresie od 29 grudnia 2024 do 1 stycznia 2025 zamówiłem łącznie 3 paczki z dostawą do allegro one box, z czego 1 udało się odebrać a dwie utknęły nie wiadomo gdzie. Proszę o wyjaśnienie obydwu spraw bo jestem zawiedziony jak działa system dostaw promowany przez Państwa!

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@HEXE-PL Podaj proszę numery przesyłek, o które chodzi.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HEXE-PL
#1 Nowicjusz#

Paczka 1: A001H3F4A1 

Paczka 2: A001HI1JK5

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@HEXE-PL Poprosiłam odpowiedni zespół o zweryfikowanie tej sprawy. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę się ponownie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów