Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie!
Zaistniała dość nietypowa sytuacja z moimi zakupami (książki), wysłanymi przez Allegro One. Przesyłka powinna dotrzeć na mój adres zamieszkania we Wrocławiu, a pojechała do ...Warszawy. Sprzedawca twierdzi, że wysłał prawidłowo i wini dostawcę. Co dalej w takim przypadku?
Wygląda to tak:
Teraz wraca pewnie do nadawcy . Trzeba składać reklamację u dostawcy.
Czy w takim wypadku sprzedawca zwróci mi pieniądze za niedostarczony towar?
@kolekcjoner608 eee... chyba nie , połapali się w Warszawie , że to nie tu i goni teraz do Wrocławia , tak to się dzieje u innych przewoźników ....hmmmmm... ale to jest ....ONE .
Warszawa, Wrocław, brzmi niemal identycznie! Też się zastanawim, czy ta informacja oznacza, że wraca do nadawcy, czy że jedzie do mnie. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Normalnie One działało zawsze bez zarzutu.
Wszystko zależy od tego czy to zakup od firmy czy prywatnego sprzedającego.
Zakup od firmy.
Za przesyłkę do chwili odebrania on odpowiada więc jego tłumaczenie że dobrze wysłał nie ma znaczenia tylko niech załatwi to jak najszybciej, masz problemy ze sprzedającym to otwórz dyskusję i tam masz pomoc Allegro i szybko zmieni zdanie: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
@Client:105238279 co? .. .a nic , przejechała się do stolicy popatrzyła na Pałac Kultury i już goni do Ciebie 🙂 @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:105238279 a jaki masz adres w zakupie?
Ten sam co zwykle, wrocławski 🙂 .
@Client:105238279 Uważaj bo jeszcze zapłacisz za powtórną wysyłkę, powtarzam że wg prawa sprzedający odpowiada za przesyłkę do chwili odebrania.
Sprzedający został poinformowany przez Dyskusję o problemie z dostawą.
No i się wyjaśniło 🙂 . Paczka po zwiedzaniu Warszawy trafi do mnie. (Bardzo dziękuję Allegro za pomoc!) No to czekam na happy end.
@Client:105238279 przesyłka została nadana w Warszawie, przepraszamy za statusy, które mogły wprowadzić w błąd. Wyjaśniamy to, poczekaj na wiadomość e-mail w tej sprawie.
Serdecznie dziękuję za wiadomość i rozwiązanie sprawy 🙂
Ok dobrze, firma i takie bzdury pisze!