anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłka opóźniona - brak realizacji wysyłki z miejsca nadania.

MAMY ROZWIĄZANIE!
IMPERATOR31
#2 Obserwator#

Proszę o sprawdzenie przesyłki Allegro: A0019YA619

Miejsce nadania: Zabrze

Przesyłka trafiła do magazynu nadawczego w czwartek rano i dalej... brak realizacji?
Od tego momentu nie zmienia się jej status.

----
14 lis 2024, 09:58
Kurier przekazał przesyłkę do magazynu
14 lis 2024, 09:57
Przesyłka została podjęta z maszyny przez kuriera
13 lis 2024, 19:11
Przesyłka została nadana
13 lis 2024, 18:35
Przesyłka została przygotowana przez nadawcę
----
Jaki jest przeciętny i faktyczny czas realizacji przesyłek do paczkomatów Allegro One Box?

Czy opóźnienia są częste w przypadku realizacji przesyłek Allegro One? (korzystam pierwszy raz z tego typu dostawy)

jaka konkretnie firma spedycyjna realizuje dostawy w imieniu Allegro?
----
Pozdrawiam!
Dariusz.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@IMPERATOR31 Poprosiłam o interwencję w oddziale w sprawie Twojej paczki. W Twoim przypadku przesyłkę realizuje UPS, ale dostarczają też DPD oraz One Kurier. 

Czas doręczenia jest różny, w zależności od wybranej metody dostawy (next day albo same day). Przewidywany czas dostawy zawsze wyświetlamy przy ofercie lub w cenniku dostaw sprzedającego - obliczamy to na podstawie wcześniejszych realizacji sprzedającego oraz naszych uśrednionych czasów dostawy.

Nie mam dostępu do informacji na temat statystyk opóźnień w przypadku dostawy Allegro One - dlatego trudno mi się tutaj odnieść do Twojego pytania. 

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Sa_nova To co wyświetlacie jako czas dostawy przy wskazanych formach dostawy to trzeba raczej traktować jako wasze marzenie a nie rzeczywistość. 

oznacz moderatorów
IMPERATOR31
#2 Obserwator#

Dziękuję za ponaglenie.

Jest weekend więc sprawa pewnie dodatkowo się przeciągnie.

Czy mogę w przypadku tej przesyłki uzyskać numer nadania (numer paczki/listu przewozowego) - ten długi, bezpośredni spedytora tj. UPS celem bardziej szczegółowego śledzenia przesyłki?

---

Mała dygresja:

Co do przewidywanego czasu dostawy dla [Allegro One Box] to w moim przypadku tj. licytacji w Allegro Lokalnie takiej informacji nie odnotowałem tylko samą opcję dostawy i czas zakończenia aukcji więc trudno ustalić jaki jest standardowy czas dostaw dla tego typu przesyłek...doba, dwie?. (być może przeoczyłem i był przed wygaśnięciem licytacji lub jest to zawarte w regulaminie?) Opieram się tylko na swoim doświadczeniu i czasie realizacji poszczególnych firm kurierskich w naszym kraju i czy jest już opóźnienie czy jeszcze nie?. Algorytmy i średnie czasy dostaw na aukcjach obserwuję i znam (szacowane trzy..cztery dni w praktyce najczęściej w kolejnym dniu roboczym czasem też w sobotę) lub deklarowane inaczej przez sprzedawcę.

----
Pozdrawiam!
Dariusz.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @IMPERATOR31. Numer przesyłki to 1Z83567X6879430747. 
Deklarowany czas dostawy w przypadku Allegro One z dostawą następnego dnia, to następny dzień roboczy lub w sobota niebędąca świętem (przypadającym po dniu nadania). 
W przypadku zamówień na Allegro Lokalnie przewidywany czas dostawy nie jest pokazywany na stronie oferty, ponieważ sprzedający nie deklaruje dokładnego terminu, w którym wyśle zamówienie. 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
IMPERATOR31
#2 Obserwator#

Bardzo Dziękuję za podany numer przesyłki bo na śledzeniu u spedytora więcej się wyjaśnia i teraz wiem że przesyłka jest już w trasie do oddziału docelowego łącznie z planowanym terminem odbioru a nie tkwi w oddziale nadawczy (a być może też ruszyła dzięki Państwa dzisiejszemu ponagleniu!?). 

Wniosek nasuwa się niestety taki że firmy spedycyjne trochę po macoszemu traktują przesyłki zlecane w ramach Allegro One bo są opóźniane, inaczej niż te bezpośrednio opłacane czy zlecane w ramach opcji Allegro Smart! ale pod bezpośrednim logiem spedytora. Jest tu jakaś hierarchia lub w grę wchodzi aspekt pośrednictwa i konkurencyjności lub tylko kwestia samego wyrabiania się przez te firmy z natłokiem własnych zleceń. Ocenę zasadności korzystania z tej akurat opcji dostaw w odniesieniu do zbliżonych cen konkurencji pozostawię otwartą bo pierwszy raz skorzystałem z tej usługi nie mając akurat żadnej innej opcji do wyboru... (sporo jest tu jednak komentarzy na ten temat).   

Dziękuję i pozdrawiam!

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@IMPERATOR31, również dziękuję za Twoje uwagi i wnioski - są naprawdę cenne. Życzę spokojnego wieczoru!  

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów