10.11.2025 wdrożyliśmy darmowe przedłużenie terminu odbioru przesyłek Allegro One
Jak było do tej pory?
Przesyłkę mogliście odebrać w ciągu 48 godzin roboczych. Nie udostępnialiśmy opcji samodzielnego przedłużenia tego czasu na odbiór paczki.
Co zmieniliśmy?
Udostępniamy opcję, która pozwala na darmowe przedłużenie czasu na odbiór paczki o kolejne 24 godziny (liczone od momentu upłynięcia pierwotnego terminu).
Opcja pokaże się w zakładce Moje przesyłki na 24h przed wygaśnięciem pierwotnego czasu na odbiór. Przedłużenie możliwe jest jednorazowo dla danej przesyłki.
Przy oczekującej przesyłce zobaczycie informację przedłuż czas na odbiór za darmo - po kliknięciu wystarczy zaakceptować Oświadczenia i zgody i wybrać opcję [Przedłużam]. W kolejnym kroku zobaczycie nowy termin na podjęcie przesyłki.
Dzień dobry,
proszę o przedłużenie pobytu paczki one box dla nr przesyłki A003IMJTG3.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc 🙂
@Jagienka9393 proszę, gotowe! 😊 Pamiętaj, że zgodnie z instrukcją z tego wpisu - można już samodzielnie przedłużać czas na odbiór o 24 godziny. 😊
Bardzo Pani dziękuję 🙏🏻 🥰
Dzień dobry, niestety nie wiedziałem, że jest taka opcja i minął mi przed godziną termin odbioru...
Czy mogę prosić o przedłużenie odbioru przesyłki nr A003J7FKU3 ?
@pruski6 tak, udało się jeszcze przedłużyć czas na odbiór. 😊
Bardzo proszę o przedłużenie odbioru paczki A003KPNTN0. Wystarczy 8 godzin. Z góry bardzo dziękuję.
Bardzo proszę o przedłużenie odbioru paczki A003L58XY6 o 24h. Niestety nie znalazłem w aplikacji takiej możliwości. Z góry bardzo dziękuję.
@hana_102 i @cate_lucas Paczki zostały przedłużone 😉
@MiMary @N_Nitka28 dzień dobry, proszę przedluzyc odbiór paczki allegro one box o 24H A003MHP7M1, A003MH3NR0,
A003MFELV6
@mk047 gotowe! Przedłużyłam czas na odbiór o 48 godzin.