anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot przesyłki z paczkomatu bez uprzedniego fizycznego wyjęcia przesyłki z paczkomatu

MarcinG.
#7 Wielbiciel

Proszę o wyjaśnienie jak rozwiązać problem. 

Sprzedawca samowolnie wybrał inny paczkomat (niż wskazany przeze mnie) bez uzgadniania ze mną tej zmiany. Nie jestem w stanie dotrzeć do wybranego przez sprzedawcę paczkomatu z przyczyn zdrowotnych. 

Nie odbierając przesyłki zgłosiłem zwrot zakupionego towaru. 
Nadany został numer  zwrotu: 9G26/2025. 
Jednak nie jestem w stanie pokonać następnego etapu: wybierz sposób wysyłki: gdyż niczego nie zamierzam wysyłać ( skoro towar nie jest i nie będzie odebrany z niechcianego paczkomatu).  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@MarcinG. jaki przewoźnik ? bo jak wiem z reguły to allegro one box dostarczają bez uprzedzenia do innego.

oznacz moderatorów

MarcinG.
#7 Wielbiciel

Przesyłka miała być doręczona do Allegro One Box, ale to Nadawca wybrał inny paczkomat bez mojej zgody. Mam pęknięta kosc srodstopia i nie mogę odbyć wycieczki 2 x 750 m (razem 1,5 km). 

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz

@MarcinG. Zacznijmy od tego, że to nie sprzedawca zmienia paczkomat odbiorczy, tylko wybrany przez Ciebie przewoźnik. Więc proszę, nie kłam tutaj o samowolnym zmienianiu przez sprzedawcę  na inny paczkomat. A taka możliwość jest wpisana w regulaminie przewoźnika, który sam zaakceptowałeś. Przeczytałeś go, czy nie?

Jeśli chodzi o zwrot, to po prostu nie odbieraj paczki i niczego wysłać nie musisz, normalnie dokończ zgłoszenie zwrotu. Kod zwrotu czy rodzaj wysyłki po prostu nie będzie przez Ciebie użyty.

MarcinG.
#7 Wielbiciel

Sprzedawca napisał, ze wyslal do innego paczkomatu.  Nie zarzucaj nikomu kłamstwa jak nie znasz prawdy. 

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz

@MarcinG.  napisał(a):

Sprzedawca napisał, ze wyslal do innego paczkomatu.  Nie zarzucaj nikomu kłamstwa jak nie znasz prawdy. 

Widocznie wybrany paczkomat zniknął z mapki - awaria lub przepełnienie. Z tymi boxami dzieją się cuda. 

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MarcinG. podaj numer zamówienia i poprosimy moderatorów o sprawdzenie.

Ale tak czy owak zgłoś zwrot i paczki do AOB wracają bez dodatkowych opłat dla sprzedawcy/kupujacego

oznacz moderatorów

MarcinG.
#7 Wielbiciel

A002LYU360

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MarcinG. to akurat numer paczki ale możne wystarczy żeby wyjaśnić co się zadziało

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz

@MarcinG.  napisał(a):

A002LYU360

@MarcinG. To nie jest numer zwrotu, tylko numer paczki. Zgłoś zwrot wybierając tego samego przewoźnika do zwrotu lub jeśli się nie da - własnego. I tak nie będziesz tego odsyłał, po prostu nie odbierasz paczki z boxa. Wyślij tylko informacje Sprzedawcy, żeby wiedział, że paczka zostanie nieodebrana. Przyczyna nie ma znaczenia, bo masz prawo odstąpić od umowy w dowolnym momencie bez podania przyczyny.

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MarcinG. w tej sytuacji, gdy nie odbierzesz przesyłki, a termin odbioru minie, paczka automatycznie wróci do nadawcy. Zwrot już zgłosiłeś, więc generalnie nic więcej nie musisz robić. Sprawdziłam tę przesyłkę i rzeczywiście sprzedawca wysłał ją do innego automatu niż wskazałeś, ale to co mogę Ci jeszcze zaproponować ze swojej strony to przedłużenie terminu odbioru. Jeśli zależy Ci na tym zamówieniu, może ktoś z Twoich bliskich lub znajomych będzie mógł ją dla Ciebie odebrać jeśli przedłużę ten termin? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MarcinG.
#7 Wielbiciel

Niestety mam nogę obecnie niesprawną i nie jestem wstanie dowlec się do wybranego przez sprzedawcę paczkomatu. Wybrany przeze mnie paczkomat znajduje się vis a vis mojego miejsca zamieszkania  zatem z niego mógłbym odebrać przesyłkę.  Gdyby udało się przenieść przesyłkę do właściwego paczkomatu - to byłoby optymalne rozwiązanie, jeżeli nie jest to możliwe - to przedłużenie terminu odbioru nic nie daje. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MarcinG. niestety przeniesienie nie będzie możliwe, więc pozostaje tylko opcja numer 1, czyli paczka wróci do nadawcy. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@MarcinG. ale życzę szybkiego powrotu do zdrowia i nogi do sprawności 🙂 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów