Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W dniu dzisiejszym miałam do nadania 2 przesyłki Allegro One
Dotyczy zamówień:
666798a0-2588-11ef-9885-8f5444655749
3a631770-264b-11ef-a870-c9f916e59504
Czy może mi ktoś podać choć jeden racjonalny argument czemu po 2 paczki ma przyjechać 2 rożnych kurierów?
Czy to w ramach "ekologii"?
czy w ramach zabicia nudy u kurierów?
Czy jest jakieś prostsze wytłumaczenie tego absurdu tylko ja tego nie widzę?
@AGLOPRIMA2 codziennie mam to samo , tylko mnie to zbytnio nie grzeje , po drodze mam E-pakę , wiem .... wyprzedzę Twoje słowa , tak jestem tego świadom ,ale tam podjeżdżają nie tyko po moje , ze swojej strony więcej zrobić nie mogę .
Ekologia i logika nie są na allegro najważniejsze tylko regulamin a jaki jest każdy wie i sam sobie go może ocenić
Dlatego chciałabym usłyszeć odpowiedź od przedstawiciela Allegro, może oni wiedzą coś czego my nie wiemy?
@AGLOPRIMA2 temat już był tu poruszany , jako nie wgodny rozszedł się po kościach .
Hallo?
Czy moderacja może przybyć z jakąś odpowiedzią?
Testuję coś takiego: w ustawieniach dostawy przy Allegro One Box wpisałem godziny zamówień:
UPS BOX: do 0:15
DPD Box: do 17:00
I system np. dzisiaj wszystkie paczki przypisuje do UPS (z wysyłką jutro), gdyby przypisał do DPD, to paczkę zdołam nadać dzisiaj, a tak to wyjdzie jutro. Ale za to w niedzielę przypisywał DPD.
Jestem ciekaw, jaki termin wysyłki widzi Klient podczas zakupu.
Dziwnie działa ten algorytm.
@AGLOPRIMA2 @mdrogeria @mwmonety @MikroLITY Ekologia to będzie jak wprowadzą opłatę za podjazd i zaczniecie wozić paczki do punktów 😄 kwestia czasy jak UPS czy DPD połapie się że latają podwykonawcy za free po jedną paczkę a firma musi im za to płacić 😄
Nadal ekologia to nie będzie - mam gdzie indziej punkt nadań DPD i gdzie indziej zieloną szafkę.
Nadal czekam na kontakt ze strony moderatorów @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
a może @Allegro_One się wypowie?
@AGLOPRIMA2 Kurierzy są przypisywani do przesyłek tak, aby jak najlepiej zoptymalizować działanie usługi oraz zapewnić jak najszybszą dostawę do kupującego.
Jakby tu odpowiedzieć żeby nic nie wyjaśnić... I kosztem tej "optymalizacji" jest generowanie podwójnych podjazdów. Super!
Już mi wszystko opada 😭
Dziś przyjedzie trzeci kurier by odebrać przesyłkę łone.
Tym razem kurier One z godziną odbioru do ...19:30
ktoś na łby pozamieniał w tym allegro.
Wczoraj miałam 7 przesyłek i 4 kurierów po nie przyjechało, cóż za ekologia, cóż za optymalizacja..