anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro ONE - błąd systemu? Problem z 2 przesyłkami, które nadałam w nocy w poniedziałek.

Slayers_Zellas
#9 Pomysłodawca

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Zacznę od tego, że jestem w kompletnym szoku. 2 osobne sprawy [i mam nadzieję, że tylko te dwie] z jednego nadania. Będzie długo, bo chcę zarysować pełny kontekst:

W nocy z niedzieli na poniedziałek [3 sierpnia, o 0:51 w nocy] nadałam w automacie Allegro ONE 2 przesyłki.

♦ Pierwsza przesyłka jest w ogóle niezarejestrowana, widnieje tylko status wygenerowania etykiety (nie ma jej jako nadana w automacie, nie ma jako odebrana przez kuriera). Nadawałam ją na tysiąc procent, nie wysyłam tyle przesyłek, żeby nie pamiętać ich pakowania i żeby się ta jedna gdzieś zawieruszyła (a mając dwie przesyłki do nadania ciężko, żeby nie zauważyć, że jedna zaginęła po drodze).
Klient (słusznie zresztą) pyta, gdzie jest jego przesyłka (sama jestem ciekawa, czemu maszyna jej nie zarejestrowała i co się z nią stało). Dopiero dzięki klientowi jestem zaalarmowana, że coś jest nie tak.

♦ Druga przesyłka z tej samej nocy. Tę maszyna zarejestrowała, wyruszyła w drogę. Niby wszystko ok.
No to przed chwilą przyszła do mnie pani mieszkająca z okolicy i wręczyła mi przesyłkę. Pomyślałam oczywiście, że cudem odnalazła się przesyłka klienta, który pyta o opóźnienie i status. Otworzyłam ją i tym bardziej zbaraniałam, bo zawartość się nie zgadzała z zamówieniem klienta od zaginionej przesyłki. Okazało się, że to ta druga przesyłka, którą nadawałam w tym samym czasie. Widnieje jako poprawnie dostarczona, tymczasem zrobiła sobie małą wycieczkę po sortowniach i wróciła do automatu nadawczego, skąd razem z inną przesyłką została odebrana przez Panią, która była na tyle miła i uczciwa, że mi ją właśnie zwróciła.

No i teraz mam problem - jedna przesyłka rozpłynęła się w eterze, druga, zamiast u klientki, jest u mnie.

Przesyłka nr 1, zaginiona - Allegro A0057V8RF7
Przesyłka nr 2, "doręczona" do nadawcy, zamiast do adresata - Allegro A0057V8NH2

Jakieś sugestie?
Czy można też sprawdzić monitoring z nocy z 3 sierpnia, o godzinie 0:51, żeby potwierdzić, że do automatu trafiły dwie paczki? Chociaż domyślam się, że ktoś po prostu tę pierwszą paczkę rano wyjął, być może odbiorca innej paczki, i tej już nie odzyskam.

Czy nowa przesyłka do klienta nr 1 (ta, która zaginęła) powinna przejść przez automat na wygenerowanej już etykiecie, skoro automat jej nie zarejestrował? Domyślam się, że nawet jeśli monitoring by potwierdził, że nadałam 2 przesyłki, to na zwrot kosztów za zaginione przedmioty nie mam co liczyć.

Czy mogę liczyć na to, że będę mogła wygenerować drugą darmową etykietę do przesyłki nr 2?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Slayers_Zellas! Zgłosiłam interwencję do oddziału, z prośbą o wyjaśnienie co się stało z przesyłkami. Dam znać gdy tylko ustalę szczegóły. 

Nie nadawaj drugi raz przesyłki na tej samej etykiecie, ponieważ może to wprowadzić większe zamieszanie z przesyłkami. Każda paczka powinna mieć osobną etykietę nadawczą. Widzę, że już wygenerowałaś nową etykietę dla przesyłki numer 2 i czeka na odbiór kuriera. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Slayers_Zellas w sprawie przesyłek będziemy kontaktować się z Tobą mailowo z zgłoszeniu o numerze 63162663. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów