anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro ONE Kurier czy mogę nadać w automacie Allegro?

MAMY ROZWIĄZANIE!
ADM_media
#11 Animator#

W zeszłym tygodniu dzwoniła spanikowana pani z allegro bo sprzedawcy nie chcą ich cudownych zmian w SMARCIE, ja powiedziałem, że mogę wszystko włączyć JEŚLI będę mógł nadawać wszystko w paczkomatach/poczcie polskiej. Nie chcę ANI JEDNEJ metody gdzie kurier ma przyjeżdżać do mnie po paczki ze względu na pracę. Pani z allegro powiedziała, że spokojnie mogę włączyć One Kurier i będę mógł je nadawać w zielonym paczkomacie. I jak to jest? Mam pierwszego klienta na tą metodę i z tego co widzę to jest, że zostanie odebrane przez kuriera?

al1.jpg

Etykietę mam wydrukowaną, czy jak pójdę do boxa to spokojnie mogę wysłać? Czy allegro ZNÓW oszukało sprzedawców?

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
LEW433
#21 Demiurg#

Kiedy wygenerujesz etykietę dla przesyłki kurierskiej, zamówimy kuriera po Twoją przesyłkę. Kurier odbierze przesyłkę z adresu, który wskażesz w formularzu nadawczym. Podjazd Allegro One Kuriera jest darmowy. Przesyłki metodami Allegro One Box oraz Allegro One Punkt możesz również nadać w dowolnym automacie paczkowym lub w punkcie odbioru, jeśli zaznaczysz opcję Bez podjazdu kuriera.

zwrot powinien być na adres, twój adres

oznacz moderatorów
Perfumeria-Galon
#8 Zapaleniec#

Z tym ze kurier Allegro moze sie u Ciebie wogole nie pojawic, niestety ta usluga jest bardzo slaba i ciagle mamy problemy w tym ze kurier wogole nie podjezdza i nie odbiera przesylek, a pozniej musimy tlumaczyc sie klientom dlaczego paczka nie poszla.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@ADM_media nie każdą paczkę nadasz w automacie 😞 Obsługuje to dwóch kurierów UPS i Allegro jak masz dostawę tego same dnia to tylko odbiór przez kuriera 😞

Wygenerowanie etykiety nie jest równoznaczne z zamówieniem podjazdu kuriera. Jeśli chcesz, żeby przesyłki Allegro One odebrał od Ciebie kurier – pamiętaj, aby zamówić podjazd.

W zależności od opcji dostawy Allegro One, przesyłki możesz wysłać zgodnie z poniższą tabelą:

w Allegro One Box
w Allegro One Punkt
jednorazowy podjazd kuriera
Allegro One Punkt
tak
tak
tak
Allegro One Box z dostawą jutro
tak
tak
tak
Allegro One Box z dostawą dzisiaj
nie
nie
tak
Allegro One Kurier z dostawą jutro
tak
tak
tak
Allegro One Kurier z dostawą dzisiaj
nie
nie
tak
________
Κώστας
oznacz moderatorów
ADM_media
#11 Animator#

"Allegro One Box z dostawą dzisiaj" tego nie mam tak samo tej drugiej "na dziś", ok ta tabelka wiele wyjaśnia, dzięki, szkoda, że tej informacji nie ma w tym miejscu co screena wkleiłem i robi niepotrzebnie zamieszanie

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@ADM_media zdjęcia nie widzimy 🙂 ale mam nadzieję że to Ci pomoże bo mają namieszane z dwoma kurierami jedne obsługuje cały kraj a drugi cześć miast, dlatego zanim dasz allegro One Box Kurier sprawdź czy to nadasz 😞

W jakich miastach udostępniamy dostawę Allegro One Kurier

Obecnie z usługi można skorzystać w wybranych miastach Polski:

• Warszawa i okolice – między innymi Pruszków, Piaseczno, Ząbki, Łomianki
  • Poznań
  • Kraków
  • Lublin
  • Łódź
  • Wrocław
  • Częstochowa
  • Toruń
  • Bydgoszcz
  • Katowice i wybrane miasta aglomeracji śląskiej – między innymi: Bytom, Chorzów, Czeladź, Będzin, Siemianowice Śląskie, Świętochłowice, Mysłowice, Sosnowiec, Zabrze, Ruda Śląska, Gliwice, Radzionków, Dąbrowa Górnicza.

Możesz także sprawdzić, czy Allegro One Kurier dostarczy przesyłkę na Twój adres – wprowadź swój kod pocztowy, a my wyświetlimy informację, czy dostawa na ten adres jest możliwa.

________
Κώστας
oznacz moderatorów
ADM_media
#11 Animator#

W pierwszym poście nie widzisz screena wrzuconego?

"sprawdź czy to nadasz"

tu nie ma problemu, akurat jestem w wymienionym mieście

oznacz moderatorów