Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W zeszłym tygodniu dzwoniła spanikowana pani z allegro bo sprzedawcy nie chcą ich cudownych zmian w SMARCIE, ja powiedziałem, że mogę wszystko włączyć JEŚLI będę mógł nadawać wszystko w paczkomatach/poczcie polskiej. Nie chcę ANI JEDNEJ metody gdzie kurier ma przyjeżdżać do mnie po paczki ze względu na pracę. Pani z allegro powiedziała, że spokojnie mogę włączyć One Kurier i będę mógł je nadawać w zielonym paczkomacie. I jak to jest? Mam pierwszego klienta na tą metodę i z tego co widzę to jest, że zostanie odebrane przez kuriera?
Etykietę mam wydrukowaną, czy jak pójdę do boxa to spokojnie mogę wysłać? Czy allegro ZNÓW oszukało sprzedawców?
Kiedy wygenerujesz etykietę dla przesyłki kurierskiej, zamówimy kuriera po Twoją przesyłkę. Kurier odbierze przesyłkę z adresu, który wskażesz w formularzu nadawczym. Podjazd Allegro One Kuriera jest darmowy. Przesyłki metodami Allegro One Box oraz Allegro One Punkt możesz również nadać w dowolnym automacie paczkowym lub w punkcie odbioru, jeśli zaznaczysz opcję Bez podjazdu kuriera.
zwrot powinien być na adres, twój adres
Z tym ze kurier Allegro moze sie u Ciebie wogole nie pojawic, niestety ta usluga jest bardzo slaba i ciagle mamy problemy w tym ze kurier wogole nie podjezdza i nie odbiera przesylek, a pozniej musimy tlumaczyc sie klientom dlaczego paczka nie poszla.
@ADM_media nie każdą paczkę nadasz w automacie 😞 Obsługuje to dwóch kurierów UPS i Allegro jak masz dostawę tego same dnia to tylko odbiór przez kuriera 😞
Wygenerowanie etykiety nie jest równoznaczne z zamówieniem podjazdu kuriera. Jeśli chcesz, żeby przesyłki Allegro One odebrał od Ciebie kurier – pamiętaj, aby zamówić podjazd.
W zależności od opcji dostawy Allegro One, przesyłki możesz wysłać zgodnie z poniższą tabelą:
|
w Allegro One Box
|
w Allegro One Punkt
|
jednorazowy podjazd kuriera
|
---|---|---|---|
Allegro One Punkt
|
tak
|
tak
|
tak
|
Allegro One Box z dostawą jutro
|
tak
|
tak
|
tak
|
Allegro One Box z dostawą dzisiaj
|
nie
|
nie
|
tak
|
Allegro One Kurier z dostawą jutro
|
tak
|
tak
|
tak
|
Allegro One Kurier z dostawą dzisiaj
|
nie
|
nie
|
tak
|
"Allegro One Box z dostawą dzisiaj" tego nie mam tak samo tej drugiej "na dziś", ok ta tabelka wiele wyjaśnia, dzięki, szkoda, że tej informacji nie ma w tym miejscu co screena wkleiłem i robi niepotrzebnie zamieszanie
@ADM_media zdjęcia nie widzimy 🙂 ale mam nadzieję że to Ci pomoże bo mają namieszane z dwoma kurierami jedne obsługuje cały kraj a drugi cześć miast, dlatego zanim dasz allegro One Box Kurier sprawdź czy to nadasz 😞
Obecnie z usługi można skorzystać w wybranych miastach Polski:
Możesz także sprawdzić, czy Allegro One Kurier dostarczy przesyłkę na Twój adres – wprowadź swój kod pocztowy, a my wyświetlimy informację, czy dostawa na ten adres jest możliwa.
W pierwszym poście nie widzisz screena wrzuconego?
"sprawdź czy to nadasz"
tu nie ma problemu, akurat jestem w wymienionym mieście