Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Klient zakupił towar i wybrał wysylke
Allegro One Kurier - dostawa jutro
mimo że podczas generowania etykiety wyskakuje komunikat:
"Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera"
W jaki sposob wyłaczyć ta opcje wysylki skoro nie działa pod moim kodem nadawcy ?
i kolejka przesylka tym razem:
Metoda dostawy | Allegro One Box, One Kurier |
też to samo NIE DZIALA, nie da sie wygenerować etykiety, wyskakuje
"Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera"
A tego co widzę Allegro zrobiło zestaw Allegro Delivery i połączyło metody
1/ UPS lub DPD dostawa do One Punkt i One Box która jest obsługiwana
oraz
2/ One Kurier (własny kurier Allegro) - dostawa jutro do One Punkt i One Box, pod drzwi która chyba nie jest obsługiwana pod moim kodem nadawcy (62-090)
A nie da sie tego rozdzielić.... w jaki wiec sposb mam wysylac paczki Allegro one box skor o nie da sie nawet etykiety wygenerować ??!!
@czerwonybonzaj musisz usunąć z cenników one- kuriera , do przesyłek , które Ci już weszły nie wygenerujesz etykiet .
ale nie da sie usunac samego ONE KURIER gdyz allegro zrobilo dzis z tego pakiet Allegro Delivery w ktorym sa RAZEM
-UPS lub DPD dostawa do One Punkt i One Box
- One Kurier (własny kurier Allegro) - dostawa jutro do One Punkt i One Box, pod drzwi
mozna wylaczyc caly pakiet ale wtedy tez nie bedzie mozliwosci wysylania do automatow Allegro one
@czerwonybonzaj jaki pakiet łonów miałeś wcześniej włączony ... z kurierem czy bez ?
mialem opcje Allegro One BOX, bo jaki sens mialo by wlaczanie Allegro One Kurier kiedy z mojego kodu pocztowego (jak pewnie 80% polski) kurier nie odbierze
a teraz jest albo wszystko czyli tez Allegro One Kurier ktory nie przyjedzie albo nic czyli BEZ Allegro One BOX i w sumie wtedy tez bez smarta...
Jakis obłed....
@czerwonybonzaj dziwne , też jestem poza zasięgiem kuriera łone , ale mnie nie włączyli tylko punkty i boxy , zaczekaj na Moderatorki
@la_nika jakaś kicha tu wyszła !!!
Coś tu nie gra. Firma zarejestrowana w 62-090 a wysyłka jest z PRZEŹMIEROWO.
Ten druga miejscowość jest w strefie? Jeżeli nie jesteś w strefie, nie powinni włączyć One Kuriera
62-090 KOBYLNIKI, gdzie jest widoczne Przezmierowo?
W miejscu wysyłki. Włącz sobie swoją ofertę, wciśnij dostawę i masz u góry. To całkowicie normalne ze możesz ustawić inne miejsce wysyłki. Firma n ie musi się znajdować w miejscu zarejestrowania.
hmm, to moze to jest ten problem, ale gdzie to zmienic na Kobylniki?
mam tu na mysli zmiane hurtowa żeby nie trzeba było edytować ręcznie każdej aukcji, bo moze to jest problem...
zreszta po zmianie a danej aukcji na wysylke z 62-090 Kobylniki, dalej wyskakuje w DOSTAWA opcja Kurier, Allegro One, o co tu chodzi??
Ale masakra 🙂
Mozna wyłączyc cały pakiet Allegro Delivery ale wtedy wypada sie ze SMARTA , czy jest tu jakis moderator ze strony Allegro który mógłby pomoc?
Dziewczynki, tu są ciężary. Opcja jest włączona pomimo "braku strefy". Czy trzeba się usunąć dane wysyłki w wszystkich ofertach? Potem, nie wiem, włączyć i wyłączyć Delivery? Zamieszanie jak siemasz 🙂
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@czerwonybonzaj Proszę, przejdź do zakładki "ustawienia dostawy" i tam przejdź, do edycji cennika. Powinieneś mieć możliwość wyłączenia metody One Kurier:
Natomiast adres nadania zmienisz w książce adresowej, którą znajdziesz tutaj.
Niestety u mnie nie mozna wylaczyc ONE KURIER - wyglada to jak w załaczniku