anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dostarczenia przesyłki Allegro One Punkt, DPD

ZDROWERSI
#10 Popularyzator

Dzień dobry,

otrzymaliśmy informację od Klientki, że nie otrzymała jeszcze przesyłki.
Od 25 lutego widnieje przy niej informacja, że została wydana do doręczenia. Taka informacja widnieje 2 razy tego samego dnia.

Numer zamówienia: c5eecc50-10c1-11f1-b965-ed29ea9154f4
Numer przesyłki: Allegro A003X36AM0

Uprzejma prośba o sprawdzenie, co się stało. Dziękujemy.
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  @Allegro_One

Historia przesyłki Allegro One Punkt, DPD A003X36AM0.jpg

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ZDROWERSI Już konsutluję losy przesyłki z dedykowanym zespołem. Wróćę tutaj z informacją. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ZDROWERSI Nasz doradca już działa. Przekazał również informację do klienta. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

ZDROWERSI
#10 Popularyzator

@w_kiwi dzięki, super, że info poszło również do Klientki 🙂

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador

Nie ma się z czego cieszyć. Za chwilę kupująca założy dyskusję, w efekcie trzeba będzie zwrócić kupującej kasę. Przesyłka zapewne wróci do Ciebie za 2-3 miesiące. Tak jest u mnie.

oznacz moderatorów

MIESNIE-PL
#8 Zapaleniec

Podepnę się pod temat zeby nie tworzyć nowego.
Paczka o numerze A0044AH5I6 nagle z nieznanych powodów otrzymała status "zwrócono do nadawcy". Proszę o jakieś wyjaśnienie. Bez nazwy-1.jpg

@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MIESNIE-PL 

Konsultuję temat i wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

MIESNIE-PL
#8 Zapaleniec

Paczka do mnie wróciła, bez jakiejkolwiek próby doręczenia. Kto teraz poniesie koszt ponownego nadania? 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MIESNIE-PL Poprosiłem o wyższy priorytet w Twojej sprawie, w dalszym ciągu wyjaśniamy ją z przewoźnikiem. Przepraszamy za długi czas oczekiwania.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

MIESNIE-PL
#8 Zapaleniec

Tak wysoki priorytet, że kolejna wysłana paczka została potraktowana w ten sam sposób. Mam więc już drugi zwrot bez próby doręczenia.  A0044AH5I6 oraz A0044V73P6  

oznacz moderatorów

FANIKA_textil
#8 Zapaleniec

Miałem podobną sytuacje z dostawą do żabki - Allegro odpowiadało mi, że DPD (AD) stwierdziło, że przesyłka była zbyt duża. Też mieli mi wielce monitorować te kolejne przesyłki itd. - największe kłamstwo. Oczywiście udokumentowałem, paczki które do mnie wracały i wymiary się zgadzały. W związku z czym kazali mi robić reklamacje za śmieszne pieniądze (bo taki sobie wymyślili regulamin, że max 2-krotność wartości dostawy) z odpowiedzią, że paczki nie dotarły do punktu, bo mieli niby problemy techniczne. Rzeczywistość wygląda tak, że największy wymiar do punktu (AD) to 64x38x41, ale co z tego jak Pani w żabce stwierdzi, że paczka jest dla niej za duża i jej nie przyjmuje. 
Problem jest oczywiście systemowy całego Allegro, ale oni udają, że nic się nie dzieje.
Klienci się denerwują, a obrywa się sprzedawcom.

oznacz moderatorów

MIESNIE-PL
#8 Zapaleniec

To nie dostawa do żabki i nie DPD. To "flagowy" zielony kurier allegro z dostawą na adres. Najwięcej kosztuje czas na wyjaśnianie klientom, że to nie sprzedawca osobiście kieruje każdym samochodem kurierskim i że ma na cokolwiek wpływ po wysłaniu paczki. 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MIESNIE-PL Weryfikuję kwestię tych dwóch paczek. 

Nicol
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MIESNIE-PL Wracam do Ciebie z odpowiedzią. 

Paczki zostają zwrócone bez próby doręczenia, ponieważ kupujący wpisują błędne kody pocztowe. Niestety ani ja, ani ty nic na to nie możemy poradzić. 

Kupujący podają błędny kod pocztowy przy zamówieniu w formularzu dostawy i płatności. 

Nicol
oznacz moderatorów

FANIKA_textil
#8 Zapaleniec

Dostawa do żabki? 

oznacz moderatorów