anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak ustawień limitów sztuk i wagi dla Allegro Delivery - absurd

Azur-M
#8 Zapaleniec#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

AzurM_0-1750305989587.png

Dlaczego nie pozwalacie obniżyć cen za przesyłki Allegro Delivery? Akurat w kilku przypakdach chciałbym zaoferować niższy koszt wysyłki - tak, dokładając do tego.

Po drugie: nie pozwalacie edytować liczby sztuk/wagi dla poszczególnych przewożników. Tak się skłąda, że akurat DHL zezwala na paczki do automatów z maksymalną wagą 25KG (a Wy w Delivery ograniczyliście do 20KG), a Orlen i One tylko do 20KG. Jak ja mam nadawać produkt o wadze 23KG? Muszę ograniczyć tylko do wysyłki kurierem na adres żeby był Smart, a mógłbym kupującym zaoferować jeszcze DHL i InPost by mieli więcej możliwości. Ta wyamagana ilość udostępnionych dostaw by mieć Smart jest absurdalana, bo ona się nadaje tylko dla sprzedawców co mają lekkie i małe paczki, a Ci co wysyłają cieższe mają przerąbane. 

Tak samo z kurierem DHL i One - całkowicie inne dopuszczalne wymiary i waga, a tu znowu łączycie w jedno.

Bardzo proszę o możliwość ustawienia różnych limitów paczek i wagi dla poszczególnych przewoźników. 
Bo aktualnie połączyliście różne firmy w jedno Delivery i fajrancik. A sprzedawcy niech się męczą...

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Azur-M Konsultuję Twoje zgłoszenie. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Azur-M allegro jako firma tworząca własny standard wysyłek powinna wymusić na przewoźnikach standaryzację warunków wysyłek, dlaczego tego nie robi nie wiem.

Dlaczego jeden przewoźnik ma 3 kategorie wysyłek i wag przesyłek, a inny wymaga ich dokładnego mierzenia?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Azur-M wracam do Ciebie z odpowiedzią.

Cenę usługi określa aktualny cennik na dzień nadania przesyłki zgodnie z Regulaminem Allegro Delivery § 7. CENY I PŁATNOŚCI.

Wymiary przesyłek są ustalone ze względu na zawarte wewnętrzne umowy. Jeśli nadajesz paczki przekraczające dozwolone wymiary, to wystarczy, że udostępnisz jedynie jedną metodę kurierską na adres. Nie stracisz wtedy Smart!.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów