anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy allegro na siłę ogranicza wysyłkę paczek za granicę? Orlen paczka

Przecen
#8 Zapaleniec

Czy allegro na siłę ogranicza wysyłkę paczek za granicę? Sprzedaż za granicę wiąże się ze spadkiem jakości sprzedaży z powodu wolniejszej wysyłki. Paczki są zczytywane po dniu lub dwóch. (miało się to naprawić, ale jest różnie)

Teraz nie można nadać ich w automatach orlen paczki tylko trzeba zamawiać podjazd kuriera, oczywiście to ten sam co od automatów. Czy allegro poniosło tam taką porażkę, że teraz próbuje się z tego wycofać? Ta sprzedaż ma co raz mnie sensu  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Chcecie to tak utrudnić, żeby wyglądało, że to sprzedawcy wyszli z rynku? Tracicie mój czas i oczekuję normalnej odpowiedzi, czy będzie jeszcze gorzej? Bierzecie tak duże pieniądze, że współpraca powinna być 100 razy lepsza niż jest. Jak śmieci nas traktujecie 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Przecen Zapewniam Cię, że Allegro nie próbuje ograniczyć wysyłek paczek za granicę a wręcz odwrotnie 😉 

Od 11 marca 2025 r. przesyłki Allegro Packeta, które obsługuje ORLEN Paczka, można nadać wyłącznie, zamawiając kuriera w ramach bezpłatnego podjazdu.

Jeśli masz jakiekolwiek kłopoty z podjazdami kuriera, skontaktuj się przez formularz i zgłoś brak odbioru przesyłek. 

Wysyłam artykuł odnośnie tych metod dostawy. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

z_hurtowni
#8 Zapaleniec

Świetne ułatwienie. Zabranie tysięcy punktów nadania paczek. Proszę koniecznie poinformować kolegów z działu budowy automatów paczkowych żeby przestali je budować. Prawdziwe ułatwienie to dostarczanie do domu pod wskazany adres. Czyli jeśli ktoś w dzień pracuje to nie ma możliwości wysyłki paczek za granicę. Orlen paczka jest tylko dla wybranych. Z takim podejściem za dwa lata Temu będzie miało 75% rynku. Brawo

oznacz moderatorów

Gangersy_sc
#7 Wielbiciel

Nie rozumiem. Właśnie utworzyłam taką przesyłkę i miałam opcję wyboru bez podjazdu kuriera - dajecie mi taką możliwość, jednak nie ma takiego punktu który umożliwi mi wysyłkę tego zamówienia ?? 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Gangersy_sc sprawdź proszę, czy możesz zamówić podjazd kuriera dla tego zamówienia w zakładce Zamówione przesyłki. 
Umożliwiamy wybór "bez podjazdu kuriera", dla zamówień ze stałymi podjazdami lub dla kolejnych przesyłek, jeśli podjazd został już zamówiony. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Gangersy_sc
#7 Wielbiciel

Możliwość wyboru mam, ale fizycznie nie odpowiada mi to kompletnie, jestem ciągle w trasie, dlatego wybrałam dostępną opcję bez podjazdu. 

oznacz moderatorów