Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Dziś próbując nadać paczkę z etykietą wygenerowaną przez allegro, paczkomat orlen w ogóle nie chciał zczytać mojej etykiety, kodu kreskowego. Próbowałem zrobić to kilkunastokrotnie, w kilkuminutowych odstępach, mimo to, paczkomat w ogóle nie reagował na mój kod kreskowy z etykiety, podjechałem pod inny punkt i ta sama sytuacja. Następny punkt jest w innym mieście, a ja nie mam możliwości dostarczyć tam paczki. Nie tracąc czasu, znalazłem, paczkomat DPD w tym samym mieście i tam nadałem paczkę, paczkomat DPD od razu przyjął mój kod za pomocą aplikacji. Czy w takiej sytuacji, kiedy paczka finalnie trafiła do DPD ale nie za pośrednictwem ALLEGRO delivery (orlen), zostanę objęty dodatkowymi kosztami? Jak radzić sobie w przyszłości z takimi sytuacjami? W inpost od razu wszystko działa, więc problem tkwi albo w etykiecie wygenerowanej przez allegro, albo w paczkomacie wyznaczonym również przez allegro. PS. Etykieta i kod kreskowy czytelne w 100%
numer zamówienia:
b07f7480-063d-11f0-8a19-03e7da666830
Paczkomat który nie przyjął paczki:
821509
Paczkomat DPD w którym nadana paczka:
PL82820
@MIX3D jeśli paczkę przyjął Ci automat DPD to mogła , a wręcz musi być obsługiwana przez DPD , wszystkie próby nadania w automacie obsługiwanym przez innych przewoźników na pewno nie powiodłyby się
Ha ha. Jakoś mi w to ciężko uwierzyć 🙂
Można prosić o weryfikację 🙂
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Nie do końca rozumiem w co ciężko uwierzyć? Może to Pan/ Pani wyjaśnić? Chodzi o to, że ciężko uwierzyć, że paczkomat nie otworzył się? Piszę poważnie, jestem nowym użytkownikiem i nie wiem jak rozwiązać taką sytuację, nie chciałbym żeby to rzutowało na moich statystykach
@MIX3D podaj numer przewozowy z etykiety Obstawiam że AOB z obsługą DPD
1013604973843U
1013604973843U *
@Client:44052296 to jest numer przesyłki DPD ... i co jest na końcu ?
na etykiecie pod numerem Masz PL-DPD - i ciąg cyfr i liter
https://tracktrace.dpd.com.pl/parcelDetails?typ=1&p1=1013604973843U
Weź proszę przeczytaj w zamówieniu jak się nazywa metoda wysyłki. Znajdź transakcję, wejdź w szczegóły.
Skoro od początku zostala wygenerowana przez allegro jako wysylka z DPD, czy będzie to w jakis sposób rzutowało na moich statystykach? Co moge zrobic, zeby etykieta byla od razu generowana do paczkomatow allegro one punkt?
Dziękuję za odpowiedzi wszystkim komentującym!