anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę nadać paczkę Allegro delivery w paczkomacie DPD?

MAMY ROZWIĄZANIE!
MIX3D
#7 Wielbiciel#

Witam. Dziś próbując nadać paczkę z etykietą wygenerowaną przez allegro, paczkomat orlen w ogóle nie chciał zczytać mojej etykiety, kodu kreskowego. Próbowałem zrobić to kilkunastokrotnie, w kilkuminutowych odstępach, mimo to, paczkomat w ogóle nie reagował na mój kod kreskowy z etykiety, podjechałem pod inny punkt i ta sama sytuacja. Następny punkt jest w innym mieście, a ja nie mam możliwości dostarczyć tam paczki. Nie tracąc czasu, znalazłem, paczkomat DPD w tym samym mieście i tam nadałem paczkę, paczkomat DPD od razu przyjął mój kod za pomocą aplikacji. Czy w takiej sytuacji, kiedy paczka finalnie trafiła do DPD ale nie za pośrednictwem ALLEGRO delivery (orlen), zostanę objęty dodatkowymi kosztami? Jak radzić sobie w przyszłości z takimi sytuacjami? W inpost od razu wszystko działa, więc problem tkwi albo w etykiecie wygenerowanej przez allegro, albo w paczkomacie wyznaczonym również przez allegro. PS. Etykieta i kod kreskowy czytelne w 100%

numer zamówienia: 

b07f7480-063d-11f0-8a19-03e7da666830

Paczkomat który nie przyjął paczki:

Automat ORLEN 821509

821509

Paczkomat DPD w którym nadana paczka: 

PL82820

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12
mdrogeria
#21 Demiurg#

@MIX3D jeśli paczkę przyjął Ci automat DPD to mogła  , a wręcz musi być obsługiwana przez DPD , wszystkie próby nadania w automacie obsługiwanym przez innych przewoźników na pewno nie powiodłyby się 

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

Ha ha. Jakoś mi w to ciężko uwierzyć 🙂

Można prosić o weryfikację 🙂

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
MIX3D
#7 Wielbiciel#

Nie do końca rozumiem w co ciężko uwierzyć? Może to Pan/ Pani wyjaśnić? Chodzi o to, że ciężko uwierzyć, że paczkomat nie otworzył się? Piszę poważnie, jestem nowym użytkownikiem i nie wiem jak rozwiązać taką sytuację, nie chciałbym żeby to rzutowało na moich statystykach

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@MIX3D podaj numer przewozowy z etykiety Obstawiam że AOB z obsługą DPD

oznacz moderatorów
MIX3D
#7 Wielbiciel#

1013604973843U 

oznacz moderatorów
MIX3D
#7 Wielbiciel#

1013604973843U *

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:44052296 to jest numer przesyłki DPD ... i co jest na końcu ?

na etykiecie pod numerem Masz PL-DPD - i ciąg cyfr i liter 

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@MIX3D 

https://tracktrace.dpd.com.pl/parcelDetails?typ=1&p1=1013604973843U

Weź proszę przeczytaj w zamówieniu jak się nazywa metoda wysyłki. Znajdź transakcję, wejdź w szczegóły.

oznacz moderatorów
julienail
Moderatorka
Moderatorka

@MIX3D, widzę, że nadałeś paczkę w punkcie DPD Pickup zamiast w dedykowanym punkcie Allegro One Punkt (znajdziesz je na mapie). Poza tym, jak już wyjaśnili pozostali, przesyłka od początku była wygenerowana jako wysyłka z DPD. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
MIX3D
#7 Wielbiciel#

Skoro od początku zostala wygenerowana przez allegro jako wysylka z DPD, czy będzie to w jakis sposób rzutowało na moich statystykach?  Co moge zrobic, zeby  etykieta byla od razu generowana do paczkomatow allegro one punkt?

oznacz moderatorów
julienail
Moderatorka
Moderatorka

@MIX3D, nie będzie, ponieważ została wygenerowana poprawnie. Etykieta była wygenerowana pod wysyłkę w Allegro One Punkt. Dostępne metody wysyłki znajdziesz tutaj

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
MIX3D
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedzi wszystkim komentującym!

oznacz moderatorów