Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Są tu osoby, które wysyłają poprzez Allegro Box? Przecież to jest jakiś dramat. Już mam kolejnego klienta, który ma pretensje, że to tak długo jedzie. Nadałem przesyłkę w piątek o 10:12. Teraz jest gdzieś na jakimś magazynie. Pewnie nawet nie dostarczającym. https://furgonetka.pl/zlokalizuj/ALE00006B49B699
Inpost, DPD spokojnie mieszczą się w jednym dniu, rzadko kiedy są to dwa dni. W Allegro tj jest z reguły 4. Już mam nie pierwszą taką paczkę. Dodam, że mój paczkomat Allegro znajduje się w Pruszkowie w mega uczęszczanej części miasta.
@Novosan Od początku istnienia Allegro Box słuchać tylko narzekania na problemy i nic więcej. Zalecałbym po prostu wyrzucić ich usługi z metod dostaw.
@Novosan cóż .... podjąłeś decyzję i wprowadziłeś bubla to się teraz męcz , trzeba było przed podjęciem decyzji poczytać watki na ten temat , a jest ich sporo .
Oczywiście, że czytałem. Większość jest starych albo w okolicy świąt. Przecież to jest problem tylko i wyłącznie z UPSem, który odbiera przesyłki z paczkomatu kiedy chce. Spotkałem kuriera wczoraj, który mi powiedział, że przesyłki odbiera tylko wtedy kiedy ma dostawę do paczkomatu. Nikt nie wymaga od nich wybierania paczek z paczkomatu np najwcześniej o 15
"Większość jest starych albo w okolicy świąt"
@Novosan , jak widzisz, nic się nie zmieniło. Weź to usuń z oferty.
możesz dodać krótki opis w zakładce dostawa
np: nie polecam wysyłek allegro box bo firma nie trzyma standardów
do podobnych przewoźników
Jak coś nie działa tak jak powinno to należy się tego pozbyć niezwłocznie bo inaczej subiektywne opinie odbiorców mogą Ci zrujnować statystyki a allegro w tym pomocy nie udzieli.
Nad tym się zastanawiam. W przypadku zbyt długo przesyłanej paczki przez Allegro Box klient mógłby wystawić negatywny komentarz. Ciekawe czy Allegro by go usunęło.
Nie licz na to...
A czemu te przesyłki tak długo idą?
Rozmawiałam na ten temat z moim "rejonowym" kurierem UPS.
Rozwiązanie jest proste. Roboty z tymi paczkościanami dowalili im huk, natomiast nie doszli dodatkowi kurierzy do obsługi tych wynalazków i najzwyczajniej się nie wyrabiają
I tyle w temacie. Dzięki za cenne info.
@Novosan przesyłka o podanym numerze dziś została umieszczona w automacie paczkowym.
Cześć.
Mam ten sam problem, tyle że jestem kupującym. Od wczoraj paczka jest "dostarczana" przez kuriera, a bardzo mi zależy aby była dostarczona jak najszybciej, bo to narzędzia potrzebne do pracy. To jest pierwszy i ostatni raz gdy wybrałem tę opcję dostawy przez Allegro Box. Zawsze gdy zamawiam przez Inpost, paczka najpóźniej była dostarczana na trzeci dzień od zamówienia, w godzinach porannych.
Według mnie Allegro powinno coś zrobić z firmą kurierską, ponieważ to jest nie pierwszy taki wątek na tym forum.
Kupując trzeba też wybierać formę dostawy bardziej sprawdzona ,wystarczy choćby tu na forum poczytać kto jest polecany a kto krytykowany przez innych.
Niestety, moja wina bo wcześniej nie sprawdziłem opinii.
Odpowiem jako Sprzedający.
Wymonitorowałem swoje wszystkie paczki do tego Zielonego Obrośniętego Bluszczem i każda nadana przy sklepie spożywczym dotarła po 2 dniach.
Te nadane u mnie pod domem, czyli miejsce gdzie nie ma żadnego sklepu wisiała 4 dni w skrzynce.
To ma sens ... Wybierać sobie Budkę blisko sklepu np Stokrotka. Kurier też kupuje maślankę i drożdżówkę 🤣