Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie mogę nadać paczki, gdy próbuje pokazuje sie komunikat "Długość podanego tekstu przekracza 30 znaków".
Numer zamówienia 19e52a30-75a4-11ef-9d02-49cedca4bc1b
Skróć adres, nazwę.
Trzeba być naprawdę geniuszem UX żeby zamiast ustawić walidację przy wprowadzaniu danych przez klienta, blokować nadanie paczki u sprzedawcy i rzucać komunikatem „długość tekstu przekracza 30 znaków”. 🙃 No i teraz to ja, sprzedawca, mam zostać wróżką: które słowo z adresu/nazwy usunąć? A najlepiej jeszcze zadzwonić do klienta i grzecznie zapytać: „Panie Janie, które literki mogę wyciąć, żeby paczka w ogóle mogła zostać nadana? 😂
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Cześć, @drivego. Ciągle pracujemy nad rozwojem tego formularza. Rozumiem, że takie sytuacje są problematyczne i mam nadzieję, że będzie ich jak najmniej (a najlepiej wcale).
W takiej sytuacji możesz skontaktować się z klientem, aby ustalić które dane są kluczowe, aby przesyłka szczęśliwie dotarła do adresata.
Może zdarzyć się tak, że klient zamawia coś w miejsce pracy i podaje całą nazwę firmy w adresie, co zwykle nie jest konieczne i sam adres powinien być wystarczający.
Dziękuję i tak zrobiliśmy czasami trzeba kombinować niby takie głupie a takie proste