anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego warto udostępnić Allegro One (Punkt, Box, Kurier)

Allegro_One
Ekspert Allegro.pl

Allegro One to nasza sieć punktów nadań i odbiorów, automatów paczkowych oraz przesyłek kurierskich. W jej ramach możesz udostępnić metody dostawy:

Jeśli wysyłasz przesyłki z lokalizacji, która znajduje się w zasięgu Allegro One Kurier, możesz w swoich ofertach udostępnić metodę dostawy, w ramach której zaoferujesz kupującym dostawy kurierskie oraz do automatów paczkowych i punktów odbioru.
Realizujemy je przez 6 dni w tygodniu – od poniedziałku do soboty.

Dlaczego warto udostępnić Allegro One (Punkt, Box, Kurier)

• Gdy Twoi klienci wybiorą Allegro One Box lub Allegro One Kurier, mogą odebrać swoje przesyłki nawet w tym samym dniu, w którym wyślesz paczkę. Sprawdź, do której godziny możesz nadawać przesyłki.

• Zamówienia, które Twoi kupujący złożą wieczorem, możemy im dostarczyć nawet następnego dnia.

• Za przesyłki Allegro One Kurier kupujący mogą zapłacić zarówno z góry, jak i przy odbiorze.

• 22 sierpnia dodamy Allegro One (Punkt, Box) do listy metod kwalifikujących do Allegro Smart! (zarówno jako metodę dostawy do punktu/automatu, jak i metodę dostawy pod wskazany adres). Dlatego gdy dodasz ją do swoich ofert, masz szansę spełnić nowe warunki Allegro Smart!

• Do końca czerwca nie zapłacisz za przesyłki Allegro One Box i Allegro One Punkt w ramach Allegro Smart!

• Skorzystasz z elastycznych podjazdów kuriera – w jednym dniu możemy odebrać od Ciebie paczki nawet dwa razy.

Jak udostępnić metody Allegro One

Metody dostawy Allegro One możesz dodać do swoich cenników w tej zakładce.
Zwróć uwagę, że metoda Allegro One (One Punkt, One Box, One Kurier) jest dostępna tylko w wybranych miastach. 

Kiedy wybierzesz metodę Allegro One (Punkt, Box, Kurier), automatycznie dodasz opcję Dostawa jutro. Wybierz również sekcję Dostawa dzisiaj, aby udostępnić dostawę przesyłek tego samego dnia. Jeśli chcesz udostępnić opcję dostawy z płatnością za pobraniem, wybierz również Allegro One Kurier – opłata przy odbiorze w Dostawie jutro oraz Dostawie dzisiaj.

Dowiedz się więcej o Allegro One (Punkt, Box, Kurier).

Allegro_One_0-1684929817903.png

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

mdrogeria
#21 Demiurg#

mdrogeria_0-1741069821468.jpeg

oznacz moderatorów

YACCO1
#8 Zapaleniec#

Co mi z tego jak oni podjeżdżają jak ja jestem w pracy

oznacz moderatorów

rafal2944
#8 Zapaleniec#

Prowadzę jedno0sobową działalność.

Ok 10 dni temu w moich aukcjach systemowo zostały włączone przesyłki Allegro One.
Z wielokrotnych kontaktów mailowych i na infolini Allegro One wynika że przesyłki zostały włączone w nasze oferty mimo że:

1-mój kod pocztowy, miasta 60-tysięcznego NIE JEST OBSŁUGIWANY przez automaty Allegro One ani przez punkty odbioru.NIE JEST DOSTĘPNY ANI JEDEN PUNT NADAWCZY.

2-Jedyną opcją nadania jest zamówienie kuriera-realnie podjazd jest możliwy w ciągu 24-48h od zlecenia.

3-Równocześnie Allegro promuje i wciska ludziom te przesyłki oznaczając aukcje info DOSTAWA JUTRO i co więcej takie info jest również w formularzu zakupu. Oczywiście fakt że w aukcji są deklarowane 2 dni robocze na wysyłkę to już inna inszość. Więc o godzinie 11 klient widzi dostawę JUTRO KURIEREM ALLEGRO ONE, mimo że fizycznie niemożliwe jest przygotowanie przesyłki i zlecenie podjazdu na czas. 

4- Teoretycznie podjazd kuriera jest możliwy jeśli zlecenie wyjdzie do 12 więc do 12 prowadząc jednoosobową działaność przesyłka musi być spakowana i gotowa do odbioru a ja zamiast pracować, jezdzić po towar, rozwozić pozostałe 95% przesyłek etc mam siedzieć i czekać  x godzin na kuriera który się pojawi lub nie, co notabene często ma miejsce.

Mogę oczywiście wyłączyć przesyłki Allegro One tracąc równocześnie Smarta.
Obsługa na infolinii wyraża ubolewanie iż została włączona usługa która de facto nie jest obsługiwana w moim mieście. Ponadto nie mają zielonego pojęcia ile ten stan rzeczy ma trwać.

Przyślecie stróża do siedzenia i czekania na kuriera?
Zdradzicie sposób na fizycznie niemożliwe operacje?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

poważnie - allegro w Twoim 60 tys mieście nie ma żądnego pktu odbioru ?

jakiegoś sklepu warzywnego, żabki i itp?

toż to wspaniały pomysł na biznes

oznacz moderatorów

rafal2944
#8 Zapaleniec#

Poważnie,i nikt nie jest w stanie odpowiedzieć jak to jest możliwe.Oczywiście są punkty odbioru i te ich zielone automaty ale nie obsługują i nie przyjmują żadnych przesyłek Allegro One od ok 2 tygodni.Kurier Allegro One tez nie bladego pojęcia co robią,oczywiście również wolałby odbierać z  punktów niż jezdzić po adresach,Co więcej w sąsiednim 130 tysięcznym Rybniku tez nie ma takiej opcji-przynajmniej nie było kilkanascie i kilka  dni temu kiedy odpuściliśmy już sobie dobijanie się na infolinię Allegro One

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

co wy na to?

dyskryminacja i wykluczenie polskiego sprzedawcy za to, że nie działają poprawnie wasze usługi

zaproponujcie coś sprzedawcy

oznacz moderatorów