anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Do jakiej godziny Kurier Allegro One odbiera paczki?

MAMY ROZWIĄZANIE!
it24_pl
#12 Orędownik

Proszę o informację do jakiej godziny Kurier Allegro One odbiera paczki, kod 33-340?  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16
serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów
it24_pl
#12 Orędownik

czekam na wypowiedź moderatorów, bo w delivery ją mam zaznaczoną przymusowo

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@it24_pl Rozumiem, że mimo to, że Twój kod pocztowy nie jest obsługiwany masz dostępne Allegro Delivery? 

W przypadku niektórych kodów pocztowych usługa jest udostępniana jako wyjątek, może się zdarzyć, że na stronie widoczna będzie informacja, że kurier One nie obsługuje tego adresu, a będzie przyjeżdżał po przesyłki. Jeśli podczas nadawania przesyłek pojawia się taki komunikat: "Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera", daj znać. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
it24_pl
#12 Orędownik

no mam dostępne, i kurier przyjeżdża dlatego pytam do jakich godzin, bo na stronie sobie fajnie pisze że zamów do 12:30 a przyjedzie do 14, tylko to tak w rzeczywistości pięknie nie wygląda.

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@it24_pl To, co pisze @serwis-texas się zgadza. Ten kod nie jest obsługiwany przez Allegro One Kurier. 

Możesz napisać do nas w tej sprawie na ten adres email: onehandlowy@allegro.pl

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
it24_pl
#12 Orędownik

to dlaczego mam przymusowo w Allegro Delivery? mam wysyłać czymś co nie mam dostępne? ale Wy tam macie powiem delikatnie - bałagan... 

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@it24_pl Przepraszam za zamieszanie. Twój kod jest obsługiwany. Sprawdzisz to również na tej stronie.

Twój kod pocztowy jest obsługiwany przez kuriera DPD. Jeśli wpiszesz na tej stronie swój kod pocztowy wszystkie informacje będą widoczne 🙂 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
it24_pl
#12 Orędownik

proszę to sprawdzić dokładnie i wrócić do mnie z odpowiedzią, bo chodzi o kuriera Allegro One, nie DPD. 

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@it24_pl 

No i złapałem się w sidła pułapki ale całkowicie Cię rozumiem 🙂

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@it24_pl Wszystko dokładnie sprawdziłam 🙂 Podsyłam zrzut. 

Screenshot (8).png

Przy zamówieniach do Allegro One Box i Allegro One Punkt oraz dostaw Allegro One Kurier przesyłki odbierze One Kurier albo DPD.

Te informacje znajdziesz również na tej stronie

Przejrzałam również kilka Twoich przykładowych zamówień do Allegro One Box, Allegro One Kurier i Allegro One Punkt. Czasami paczki odbierał kurier DPD. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
it24_pl
#12 Orędownik

ok, to teraz moje pierwotne pytanie - do której godziny?

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@it24_pl do godziny 12:00 przy dostawie jutro. Podsyłam zrzut. 

Screenshot (9).png

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
it24_pl
#12 Orędownik

dla DPD, nie ma tam dla Allegro One

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@it24_pl Wracam do Ciebie z kompleksową odpowiedzią. W poprzednich wkradło się kilka błędów. 

image (1).png

Są dwie metody dostawy w ramach Allegro One (na żółto) i zamówienia obsługiwane dla nas przez DPD. Jeżdżą po całej Polsce, więc obsługują dla nas wszystkie automaty, ale nie odbierają paczek od Partnerów.Allegro One Punkt, Box, Kurier (na zielono) - obsługiwane przez One Kuriera - nie cała Polska.

Trzeba sprawdzać na godzinach granicznych czy kod jest obsługiwany przez DPD, czy i przez DPD i One Kuriera. W przypadku kodu 33-340 tylko DPD, czyli nie możesz zamówić podjazdu.

Sprawdź proszę w ustawieniach cennika, czy masz możliwość wyłączenia samego One Kuriera z Allegro Delivery. Jeśli masz wyszarzone i nie możesz tego sam wyłączyć, daj mi znać. Zgłoszę Cię do wykluczenia z obowiązkowego One Kuriera.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
it24_pl
#12 Orędownik

nie mogę wyłączyć One Kuriera, mam informację po najechaniu "przewoźnik zawsze włączony"

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@it24_pl Okej- działam w Twojej sprawie. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów