anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Etykieta paczki po zwrocie

ucho-jelenia
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,
niestety kupujący nie zdążył odebrać paczki z One Box w związku z czym do mnie wróciła.

Czy mogę wysłać ponownie ( zgodnie z życzeniem kupującego ) paczkę z tą samą etykietą czy musze wygenerować nową ( obecna przesyłka ma status "Wróciła do nadawcy" ) ?

Pytanie drugie - jak rozumiem w przypadku wygenerowania nowej etykiety naliczą się ponownie koszty przesyłki czyli będę musiał pobrać dopłatę od kupującego ?

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ucho-jelenia Jeśli ponownie wysyłasz paczkę, etykieta musi być nowa. Uzgodnij z kupującym w jaki sposób nadasz ponownie przesyłkę i jak się rozliczycie.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

ucho-jelenia
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry @nat_not , 
                      udało się ustalić, że formę wysyłki pozostawiamy taką samą czyli one box - będę wdzięczny za usunięcie etykiety A0019RI6M7

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak usunąć, kupujący musi opłacić nową wysyłkę.

oznacz moderatorów

ucho-jelenia
#7 Wielbiciel#

Gdzie mam taką opcję w alllegro lokalnie ? Ja widzę tylko pobierz etykietę ( pobiera starą - tą ze zwrotu ), napisz wiadomość i zwróć pieniądze...  Jak mogę wystawić kupującemu ponownie opłatę za wysyłkę ?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ucho-jelenia nie ma takiej opcji na Allegro Lokalnie. Jeśli chcesz nadać przesyłkę ponownie, musisz ją nadać poza naszym systemem. Przez Allegro Lokalnie nie będziesz miał już takiej możliwości. 

Ola
   Moderatorka

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ucho-jelenia nie możemy usunąć etykiety ze zrealizowanej już przesyłki. Jeśli chcesz ponownie ją nadać to tak jak napisała Natalia i Lew kupujący musi ją opłacić, ale paczkę musisz nadać na własną rękę. W naszym systemie nie będziesz miał możliwości wygenerowania kolejnej etykiety do tego samego zamówienia. 

Ola
   Moderatorka

oznacz moderatorów