anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wyłączyć Allegro One bez utraty SMART?

ReGadget
#7 Wielbiciel

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 
Cześć, czy ktoś z Was ma podobny problem z dostawą Allegro One Kurier? U mnie regularnie pojawia się sytuacja, że klienci wybierają Allegro One Kurier z dostawą do Allegro One Box, mimo, że ta forma dostawy nie jest faktycznie obsługiwana dla mojego kodu pocztowego, a wyłączyć całkowicie dostaw metodą Allegro One nie mogę bo tracę Smarta (mogę tylko wyłączyć Allegro One Kurier z dostawą pod drzwi) . W efekcie: nie mogę nadać przesyłki tą metodą, muszę kontaktować się z klientem i prosić o zmianę dostawy, albo wysyłam na własny koszt inną metodą, ponosząc dodatkowe koszty. Problem był wielokrotnie zgłaszany do pomocy Allegro, ale do tej pory nie otrzymałam żadnego konkretnego rozwiązania ani informacji, jak to skutecznie wyeliminować. Najbardziej frustrujące jest to, że: Allegro dopuszcza wybór tej opcji mimo braku obsługi w danym rejonie, cała odpowiedzialność i problem spada na sprzedającego, generuje to niepotrzebne opóźnienia i ryzyko niezadowolenia klienta. Czy ktoś z Was: miał identyczną sytuację? znalazł sposób, żeby wyłączyć Allegro One Kurier tylko dla swojego konta / lokalizacji bez utraty Smart? dostał jakąkolwiek konkretną odpowiedź od Allegro? Chętnie poznam, jak to rozwiązaliście, bo obecnie to realnie utrudnia obsługę zamówień.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @ReGadget, widzę, że sprawa dotycząca obsługi Twojego kodu pocztowego jest w toku. Zgłosiłem interwencję w tej sprawie do odpowiedniego zespołu, wrócę do tego wątku, gdy otrzymam od niego odpowiedź.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ReGadget Otrzymałem informację, że nasza pracowniczka skontaktowała się z Tobą w tej sprawie 🙂

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

ReGadget
#7 Wielbiciel

Cześć,
czy ktoś z Was ma podobny problem z dostawą Allegro One Kurier?

U mnie regularnie pojawia się sytuacja, że klienci wybierają Allegro One Kurier z dostawą do Allegro One Box, mimo, że ta forma dostawy nie jest faktycznie obsługiwana dla mojego kodu pocztowego, a wyłączyć całkowicie dostaw metodą Allegro One nie mogę bo tracę Smarta (mogę tylko wyłączyć Allegro One Kurier z dostawą pod drzwi) . W efekcie:

• nie mogę nadać przesyłki tą metodą,
  • muszę kontaktować się z klientem i prosić o zmianę dostawy,
  • albo wysyłam na własny koszt inną metodą, ponosząc dodatkowe koszty.

Problem był wielokrotnie zgłaszany do pomocy Allegro, ale do tej pory nie otrzymałam żadnego konkretnego rozwiązania ani informacji, jak to skutecznie wyeliminować.

Najbardziej frustrujące jest to, że:

• Allegro dopuszcza wybór tej opcji mimo braku obsługi w danym rejonie,
  • cała odpowiedzialność i problem spada na sprzedającego,
  • generuje to niepotrzebne opóźnienia i ryzyko niezadowolenia klienta.

Czy ktoś z Was:

1. miał identyczną sytuację?
  2. znalazł sposób, żeby wyłączyć Allegro One Kurier tylko dla swojego konta / lokalizacji bez utraty Smart?
  3. dostał jakąkolwiek konkretną odpowiedź od Allegro?

Chętnie poznam, jak to rozwiązaliście, bo obecnie to realnie utrudnia obsługę zamówień.

oznacz moderatorów