anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

One kurier - same problemy

bike-R-
#8 Zapaleniec#

Zdecydowałem się w końcu tu napisać gdyż jestem ciekawy, czy u innych sprzedawców wygląda to podobnie, czy tylko ja jestem takim pechowcem. Odkąd Allegro przy pomocy szantażu wymusiło korzystanie z metody wysyłki Obe box/One kurier (bo inaczej wyłączymy ci Smarta, i żegnaj Gienia....) nie  ma tygodnia żebym co najmniej raz, a często kilka razy nie interweniował w sprawie podjazdów kuriera. Nagminnie paczki nie są u mnie odbierane. Teraz już dwa dni pod rząd kurier się nie pojawił, mimo że interweniowałem wczoraj i dzisiaj też. Trwa to już miesiącami jak sytuacja nie ulega żadnej poprawie. Na moją sugestię, że jeżeli nie potrafią się wywiązać z umowy to nie mam nic przeciwko, żeby z tej metody nie korzystać, tylko niech mi nie wyłączają Smarta, odpowiedź brzmi: "to jest wykluczone". Czyli zmuszają mnie do korzystania z usługi, której nie świadczą. Nawet u Bareji nie było chyba takich absurdów.

Nadmienię, że nie nadaję z jakiegoś "zadupia" tylko z dużego chyba miasta, jakim jest Kraków.

Co o tym sądzicie?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg#

@bike-R- na razie jestem poza zasięgiem kuriera  ,ale miałem bardzo duży problem z odbiorami przez UPS i DPD , podjazdy to fikcja , z automatów wybierają raz może 2 w tygodniu  ,z punktów jak się uda , ale trzeba nadawać wcześnie  ,czyli jazda z 3-4 paczkami rano . Oblazłem to od d..py strony i jest w porządku , niebawem pewnie wpadnę w zasięg kuriera  ,poczyniłem już pewne kroki , ale czy zadziałają ...pewności nie mam .

oznacz moderatorów

primed1
#9 Pomysłodawca#

mdrogeria - mogę zapytać, jak poradziłeś sobie z nadawaniem przesyłek One Kurier? A raczej z nienadawaniem. Jeśli wyłączę One Kurier - zabiorą mi Smarta. A ja jestem poza zasięgiem kuriera, nie mogę nadać tych paczek. Co mam zrobić?

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@primed1 

Jeżeli jesteś poza zasięgiem One to powinieneś móc odchaczyć tą usługę i zostać tylko przy Box przez UPS DPD. Jeżeli nie możesz tego wyłączyć to napisz do Allegro że jesteś poza zasięgiem i niech Ci to wyłączą.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@primed1 jeśli jesteś poza zasięgiem musisz mieć tylko automaty i punkty łone obsługiwane przez DPD i UPS , podaj swój kod pocztowy dziewczyny sprawdzą  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@primed1  Jeśli jesteś poza zasięgiem, to nie musisz mieć łonego , a smart będzie

oznacz moderatorów