Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Niestety, od pewnego czasu allegro zmusiło mnie (smart) do włączenia tej metody dostawy do oferty. Zupełnie mi nie po drodze do jedynego paczkomatu paczkomatu w mojej części miasta. No ale do rzeczy. Wygenerowałem dziś list przewozowy, nakleilem etykietę a pod automatem niespodzianka: ! Wpisz poprawny numer przesyłki. Zeskanowany kod zgadza się odczytanym przez czytnik. I teraz nie wiem czy reklamować to w UPS czy allegro. Dla moderatora numer zamówienia 90ef73e0-c9cb-11ee-9ad6-7f07326c7268
Kombinowałem pod paczkomatem, aby nie jeździć specjalnie ponownie z tą wysyłką, wygenerowało kolejny numer ale również automat jej nie rozpoznaje. Doradźcie proszę co z tym fantem zrobić.
@Allegro_One Czy termin poprawnego wdrożenia usługi w roku 2049 został przesuniety na później?
Włączyłeś usługę Allegro One Box Kurier.
Powinieneś włączyć tylko Allegro oNe Box jeżeli chcesz nadać w automacie.
Zapraszam do lektury. Ustawienie cenników bez przygotowania nie jest zbyt mądre.
Już nadawałem przesyłki przez automat one box. Tak, też przerabiałem temat One box kurier i wyłączyłem go w opcjach dostawy zostawiając tylko one box.
No ok ale ta przesyłka której nie możesz nadać w automacie jest na bank włączona z opcją kurier. Zresztą spytajmy tych którzy o tym wiedzą najwięcej.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @Allegro_One
@BocianXX metoda dostawy to Allegro One Box, nie One Kurier, widzę, że został wygenerowany nowy list przewozowy. Czy tę przesyłkę również próbowałeś nadać?
Tak, niestety z takim samym dokładnie skutkiem.
@BocianXX otrzymałam odpowiedź. Wygląda to tak jakby przy OneBoxie skanował się niewłaściwy kod z etykiety (UPS ma dwa kody kreskowe, jeden krótki (tego automat nie rozpozna), drugi długi (ten Maszyna rozpozna) i powinien przyjąć paczkę. Jedyne co mogę podpowiedzieć to zakrycie palcem tego krótkiego kodu, a jeżeli to nie przejdzie, to zadzwoń proszę bezpośrednio pod automatem pod nr 616 306 997.
Tak, wiem że ma dwa kody. Wysyłałem już wcześniej kilka przesyłek one box. W akcie desperacji kombinowałem z obydwoma kodami kreskowymi. Automat widział poprawnie kod UPS z etykiety ale wyświetlał, że jest niepoprawny. Załączam jak to wyglądało przy próbie nadania.
@BocianXX czyli wpisywałeś też numer Allegro przesyłki (A000F92VH2 lub A000F95HX1 w zależności która to przesyłka)?
W tej sytuacji konieczny będzie kontakt z infolinią, Doradca będzie mógł zdalnie sprawdzić tę sytuację i pomóc.
Tak, próbowałem też z numerami Allegro A****, niestety bezskutecznie (ten sam komunikat).
@BocianXX w takim razie przedzwoń proszę na naszą infolinię (616 306 997) będąc przy maszynie. Doradca sprawdzi co się dzieje.
Rozumiem, że zostawić list przewozowy na przesyłce taki jaki jest? A000F92VH2 / 1Z8359FR6822030504
@BocianXX tak, to raczej nie on stanowi problem 🙂
No i wczoraj niespodzianka... Nadało się bez problemu, za pierwszym razem po zeskanowaniu. Mam tylko nadzieję, że był to odosobniony przypadek i w przyszłości nie będzie podobnych problemów.
@BocianXX też mam taką nadzieję 🙂 Dziękuję za info!
Miłego dnia 🙂