anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z odbiorem przesyłek Allegro przez DPD w poniedziałki

ELMIX-AGD
#9 Pomysłodawca

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Już kiedyś poruszałem ten problem.

Dotyczy odbioru przesyłek przez firmę DPD (Allegro DPD, Delivery DPD)- to jedno i to samo.

W poniedziałki sprzedawcy mają najwięcej paczek do spakowania i wysłania, a kurierzy najmniej do rozwiezienia, więc są bardzo wcześnie.

Przeniosłem się ze wsi do miasta, myślałem że tam będzie lepiej z odbiorami, a tu "zonk"... 

Plus - złapię kuriera na mieście- przyjmie paczki nawet bez zlecenia odbioru (oprócz Orlen Paczka - ci nic nie potrzebują, wystarczy jak zadzwonię i odbiera przesyłki). 

Ale DPD to już totalnie przegina. Zawsze robię zlecenie tylko na 1 przesyłkę - bo to wystarczy, żeby zamówić podjazd kuriera - wszystkim to wystarcza. Poniedziałek - zlecenie wysłane o 10:50, bo mogę tylko do 11:00 złożyć (odbiór po 11:00). I na tym sprawa się zakończyła. Do odbioru było ok. 10 przesyłek, a kurier nie zjawił się. 

Ja rozumiem, że dla nich poniedziałek to "luźniejszy dzień", ale bez przesady. 

Raz kurier DPD dzwonił mi (oczywiście w poniedziałek), że nie mógł odebrać paczek, bo mu się auto zepsuło, następnym razem dzwonili z oddziału DPD z przeprosinami, że nie mogli odebrać przesyłek (też w poniedziałek), kolejny raz - też w poniedziałek - kurier powiedział mi, że jechał o 9:30 i już nie będzie się wracał.

W ten poniedziałek nie otrzymałem żadnej informacji.

Oczywiście Allegro nie uzna mojej reklamacji - gdyż zlecenie zostało wysłane tylko na 1 przesyłkę.

I tak oto jestem w głębokiej doopie z wysyłkami Allegro DPD i Allegro Delivery.

To jest notoryczne działanie firmy DPD, dlatego też proszę Allegro o interwencję w tej firmie. 

Proszę serwis Allegro o interwencję w firmie DPD w sprawie odbioru przesyłek do zamówionych podjazdów. Brak odbiorów w poniedziałki zbyt często się powtarza. Jeśli nie możecie wywiązać się z terminu odbioru tych przesyłek, to proszę nie wyświetlać na moich aukcjach opcji wysyłek przez DPD.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ELMIX-AGD podaj proszę przykłady 3 zamówień dla których był zamówiony podjazd i nie został zrealizowany. Przekażemy interwencję do oddziały odbierającego paczki. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

ELMIX-AGD
#9 Pomysłodawca

Witam.

Napisałem już o tym w innym wątku.

Podjazd zamawiam tylko dla 1 przesyłki - to wystarcza, żeby kurier odebrał wszystkie przesyłki - nie ma sensu generowanie podjazdów dla każdej przesyłki. Tak wysyłam od wielu lat.

Numery przesyłek, których kurier DPD nie odebrał w poniedziałek 24.08.2026 w godz. zamówionego odbioru 11:00 do 15:00:

A005FN5322

AD0JGCLZJ0RSQP81P

A005FLRBA0

A005FM0FE0

AD0RDLJGQPQW172V8

A005FIQHA5

A005FI9YP4

A005FHIHM9

To jest 8 przesyłek, które nie zostały odebrane w terminie, a które wpływają na obniżenie mojej jakości sprzedaży. Tylko z winy kuriera DPD.

To są dane tylko z ostatniego poniedziałku.

Informacja od kuriera DPD (oddział Krosno) , że poniedziałek to "krótszy" dzień i o godz. 11:00 kurier jest już na bazie - jest dla mnie nie do przyjęcia. 

Proszę sobie ustalić z kurierem DPD odbiór przesyłek (w tym Allegro Delivery) w poniedziałki.

Raz miałem info od kuriera, że nie odebrał, bo był chory, drugi raz- że mu się auto popsuło, trzeci raz - info z oddziału DPD, że nie mogli odebrać przesyłki, a kilka razy od kuriera, że on w poniedziałek jest wcześnie i nie będzie sią wracał po przesyłki.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @ELMIX-AGD, przekazałem sprawę do weryfikacji.
Wrócę do tego wątku, gdy otrzymam odpowiedź od odpowiedniego działu.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów