Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Mam pytanie od tygodnia kurierzy allegro one nie pojawiają się po odbiór paczek. Rejon Kraków. To znaczy pojawiają się, ale po 2-3 dniach. Taka sytuacja powoduje pretensje klientów którzy nie otrzymują swoich paczek w wyznaczonym czasie. Chciałem zadać 2 pytania:
1 - czy u innych sprzedających w ostatnim czasie pojawiły się takie problemy
2 -czy mogę na aukcjach w opisie dodać ostrzeżenie dla klientów aby nie zamawiali za pośrednictwem kurierów allegro one skoro allegro nie jest wstanie wywiązać się z terminowej dostawy paczek
@SKLEPDONICZKI odp. 1 . tak
odp 2 , tylko w zakładce ,, o sprzedającym ,, dawniej był obszar w zakładce ,, dostawa , ale chyba go usunęli , w żadnym wypadku w opisie oferty .
@SKLEPDONICZKI podaj proszę numery przesyłek, których to dotyczy. Poproszę o interwencję u kuriera w Twoim regionie.
Dziekuję za chcęć pomocy jednak ja od czwartku codziennie pisze do allegro i codziennie niby są założone interwencje a kolejnego dnia znowu to samo. Mógłbym sie dowiedzieć na czym polega taka interwencja - czy to jest tak, że Państwo piszą aby kurier przyjeżdżał po odbiór i na tym sie kończy czy za słówem interwencja idzie coś jeszcze. W sprawie 1 z tych przesyłek (przesyłkę którą zaniosłem do innego punktu, w sklepie spożywczym - który punkt obsługuje teoretycznie inny kurier) Pan na czacie poinformaował mnie że kurier napisał "brak możliwości realizacji zlecenia." To, że nikt nie wie co to oznacza to nie ma znaczenia - ale w sumie interwncja była
Ja naprawdę mogę zrozumieć, że z jakiś powodów mogą występować problemy z kurierami ale nie powinno się to odbywac moim kosztem.
Czy jest możliwość wyłączenia dostawy za pośrednictewm kuriera allegro ale pozostawienie opcji smart. Tak samo jak w przypadku kiedy np. sprzedający ma tylko paczki które nie kwalifikują się do paczkomatu *np. ze względu na wagę lub gabaryt) to jest mozliwość takiego zgłoszenia i utrzymania smarta bez udostępniania przesyłek do automatów paczkowych. To w tym wypadku kiedy allegro nie jest wstanie odbierac terminowo przesyłek czy można go wyłączyć ta opcję ale z pozostawieniem smarta dla innch form dostawy
Bo teraz codziennie muszę tracić nawet godzine na odpisywaniu do klientów dlaczego ich przesyłka nie została wysłana, potem pisanie na czacie o interwencje. I na koniec dokładać do zamówień Gratis, aby klient nie dał mi negatywa.
Ponizej podaję numery przesyłek
A002IOY4H5
A002J0BNB2
A002JKPV14
A002JJZH70
Jeszcze dodam, że jeżeli 9 sierpnia (sobota) dostaję od Państwa odpowiedź na zgłosznie
"Otrzymałam informację od naszego oddziału logistycznego, że przesyłka z punktu zostanie odebrana w poniedziałek. Dodatkowo kierownik przeprowadzi rozmowę z kurierem, aby taka sytuacja nie miała więcej miejsca." a 12 czyli dzisiaj kurier nie przyjeżdrza po paczki to ciężko w takim wypadku mówić o skuteczności Państwa działań, i poddaje to pod wątpliwość czy takie interwencje są naprawdę robione, czy to tylko gotowy wzór odpowiedzi. Bo nie chce mi się wierzyć że jeśli kierownik porozmawiał z kurierem to on już pk 2 dniach nie przyjeżdża po paczki.
@SKLEPDONICZKI nasz dział Delivery jest w kontakcie z partnerami logistycznymi i interwencje zgłaszane są bezpośrednio do nich, nie jest to formułka, tylko realna działania i zazwyczaj przynoszą efekty. Przykro mi, że w Twoim przypadku problem z kurierem nie został rozwiązany. Zgłosiłam, że dotychczasowe działania nie przyniosły rezultatu i poprosiłam o podjęcie dalszych kroków.
Nie można wyłączyć Allegro One i zachować oznaczenia Smart! Udostępnianie metod dostawy Allegro One jest jednym z warunków programu Smart!
To jest nawet ciekawe gdyby nie było tragiczne. Dzisiaj kurier ponownie nie pojawił sie po odbiór przesyłek A002JKPV14,oraz A002JJZH70 .
To jest naprawdę niepoważne traktowanie mnie jako sprzedającego, ale co gorsze to że niepoważnie traktują Państwo również klientów, którzy zakupili u mnie na aukcji. Bo to Państwo nie wywiązują się z swoich deklaracji i odbioru przesyłek. Napisła Pani że zgłosi problem i poprosi o podjęcie dalszych kroków. Tylko albo Pani nie napisła, albo wasz parner logistyczny ma to gdzieś. Choć w tym wypadku jest tak, że to allegro jest tym partnerem logistycznym bo te przesyłki powinien odbrac Państwa kurier.
Dosyć ciekawa polityka firmy, która wymaga aby mieć oznaczenia smart udostępnienie przesyłek za pośrednictwem swojego kuriera ale nie jest wstanie odbierac paczek.
Czy np mogą sie Państwo skontaktowac z moimi klientami i wytłumaczyć im że to ze względu na Państwa problemy ich paczki nie będą wysłane.
Dodatkowo mam pytanie czy nie uważa Pani, że oznaczenia w moich aukcjach że dostawa za pośrednictwem Allegro One Box, Allegro One jest razem razem z orlen paczką najszybsza dostawą (z najkrótszym terminem dostarczenia) podaną w moich ofertach. Rozumiem że orlen paczka jest podana jako dostawa w ciągu 1 dnia. Ale nie widzę takiego uzasadnienia dla przesyłek Allegro One Box, Allegro One kiedy wszystkie od zeszłego czwartku są odbierane z opóźnieniem przez co sa później dostarczane do klientów. Przecież algorytm powinien ten czas podawać na podstawie chyba historii dostaw. Pozostałe 23 możliwości dostawy są pokazywane jako dostawy z 2 dniowym terminem. Raczej zrozumiałe jest, że klienci często chcą otrzymywać swoje zamówienie jak najszybciej Czy to nie jest celowe w tym wypadku wprowadzanie klientów allegro w błąd.
@SKLEPDONICZKI bardzo Cię przepraszam za tę sytuację, ponownie zgłosiłam ten problem i poprosiłam o interwencję w tej sprawie.
Tak historyczne dane dotyczące przesyłek wpływają na przewidywany czas dostawy, więc z czasem powinien się zmienić.
Czy np mogą sie Państwo skontaktowac z moimi klientami i wytłumaczyć im że to ze względu na Państwa problemy ich paczki nie będą wysłane.
@SKLEPDONICZKI dopytuję, czy możemy skontaktować się z kupującymi i poinformować ich, z czego wynikają opóźnienia przesyłek.
tak bardzo proszę o kontakt z klientami
Czy moge prosić o usnięcie z raportu wysyłek w termienie i szybkich wysyłek poniższych przesyłek po które nie przyjechał kurier allergo w terminie:
A002IOY4H5 |
A002J0BNB2 |
A002JKPV14 |
@SKLEPDONICZKI przesyłki zostały wykluczone, wynik będzie przeliczony jutro.