anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacje Allegro Delivery

CERAMTRANS2
#11 Animator

Witam,

najpierw pojawił mi się jeden problem , a dzień później już następny. Chodzi o Allegro Delivery.

Status przesyłki kurierskiej Allegro One - doręczony, klient twierdzi że nie dostał. Reklamacja i odrzucenie bo wszystko zostało doręczone itd. Odwołanie i to samo. Chociaż nie było doręczenia do rąk własnych to dla allegro to nie problem. Spodziewam się że kupujący wynagrodzi mi to negatywem bo kogo innego może winić.

Druga sytuacja jeszcze lepsza. Allegro Box, status odebrane, klient twierdzi że nie odbierał, w sumie to nawet nie potrzebuje tego towaru więc niech sobie wróci spokojnie do mnie, ale kiedy pieniążki będą bo w sumie potrzebne? No ale jak skoro doręczone o godz 14:02? Piszę reklamacje ale chyba nikt tego nie czyta tylko z automatu na końcu jest zdanie że kupujący odebrał, zgłosił zwrot (ale nie oddał), więc reklamacje odrzucona. Już straszny negatywem do końca dnia.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@CERAMTRANS2 jak przewoźnik ma dowód że odebrane to przedstaw to w dyskusji i w razie negatywa Allegro musi usunąć komentarz 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@CERAMTRANS2 Możesz oczywiście zgłosić reklamację do tych przesyłek. Wysyłam artykuł na ten temat. 

Wysyłam również formularz

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 skoro klient już odebrał to sprzedawca nie jest właścicielem, i to on powinien złożyć reklamacje, tylko na co skoro twierdzicie że paczki odebrane 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

CERAMTRANS2
#11 Animator

Reklamacje złożone i odrzucone , odwołanie złożone i odrzucone, kolejny krok jaki proponujecie to wizyta w Sądzie. Tak jak mówię, wg was przesyłki są u klientów

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@CERAMTRANS2 ale skąd wiesz że klient mówi prawdę ? może są odebrane, przewoźnik musi to udowodnić, co dostałeś jako dowód dane GPS, podpis ? Masakra co drugi post na forum to problemy z Allegro Delivery a zaraz dołączy do tego Orlen 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

CERAMTRANS2
#11 Animator

biorę pod uwagę wszystko ale wiadomo - sprzedawca winny. Co do kuriera Allegro One to raz miałem taką sytuację że położył paczkę byle gdzie i znalazłem ją dopiero po 2 dniach. Mogła być taka sama sytuacja że klient nie rozejrzał się i gdzieś ona tam leży. 

Co do Boxa to chyba allegro może sprawdzić czy został użyty kod odbioru i na jaki nr telefonu został przesłany więc to można sprawdzić w szybkim czasie. Do tej pory nie wiadomo.

oznacz moderatorów