anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro ochrona kupujących twierdzi ze wysłała mi dwie rekompensaty automatycznie

JustynaS1202
#7 Wielbiciel

Screenshot_2026-04-01-19-46-12-38_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

 

Screenshot_2026-04-01-19-51-12-53_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg

 

Po złożonej reklamacji allegro ochrona kupujących zleciło mi rekompensatę,z czego rzecz była brana przez Allegro PayU zwrócili mi tam owe środki.Po czym rozliczyli nadpłatę.Dzisaij dostałam wiadomość po 2 dniach że przez pomyłkę sytemu oddali mi dwa razy lecz ja tego dwa razy nie otrzymałam na konto ani nie ma dwóch nadpłatę na owej transakcji

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zrobiłam bym im jakieś zrzuty z Allegro pay czy nawet z  konta bankowego (oczywiście wyszukiwarka ustawiona tylko na Allegro), że nie dostałam. 

Po drugie napisałabym, ze prawdopodobnie jak wszystkie tego typu transakcje druga płatność się odbije i wróci tam skąd przyszła w ciągu kilku dni roboczych. Co w sumie powinni sami wiedzieć, ale w sumie różnie z nimi bywa...

Z banku mółbyś poprosić o zaświadczenie o nieotrzymaniu takiej wpłaty. Jednak tu to nawet nie wiadomo co to za bank... Pewnie byś musiał się Allegro prosić o sprawdzenie, a jak widać u nich jeden dział nie ogarnia co robi drugi...

No chyba, że ekipa ratunkowa ma lepsze pomysły?  @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@JustynaS1202 Proszę Cię o jeszcze chwilę cierpliwości i oczekiwanie na odpowiedź w zgłoszeniu numer 60409124. Doradca będzie mił możliwość zweryfikowania, czy przelew został prawifłowo zweryfikowany i w razie potrzeby podjąć odpowiednie działania. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów