Od jakiegoś czasu korzystam z karty Allegro Pay w różnych sklepach online. By ujednolicić wszelkie płatności podpiąłem kartę tam gdzie jej używam by mieć wszystkie płatności realizowane w jednym miejscu. Stało się to na tyle wygodne, że jakiś czas temu zrezygnowałem z dotychczasowej karty VISA, zastępując ją Waszą kartą.
Do tej pory wszystko działało jak należy. Od wczoraj nie mogę realizować ŻADNEJ płatności w sklepach online Waszą kartą.
Pytanie moje brzmi, czy to chwilowa awaria / błąd, czy po prostu wasz kolejny fantastyczny pomysł by poblokować wszelkie płatności poza Allegro? W screenie zamieszczam to o czym sami niedawno pisaliście, a w drugim historię transakcji (dwie ostatnie pozycje to te które jeszcze normalnie działały a dziś już nie?). Przy każdej próbie płatności otrzymuję dwa identyczne smsy o treści "Transakcja zostala odrzucona. Karta Allegro Pay nie obsluguje tego typu transakcji. Skontaktuj sie z nami, jesli chcesz wiedziec wiecej.". Tak więc gdzie jest prawda, tam gdzie pisaliście że karta obsługuje płatności w innych sklepach online czy w sms'ach?
Jeśli to nie awaria tylko stała blokada wedle waszych widzimisię, to karta staje się totalnie bezużyteczna w większości przypadków. Wszelkie regularne płatności należy jak najszybciej podpiąć pod inną kartę, by nie napędzić sobie długów po waszym doskonałym (mam nadzieję że nie) pomyśle. Proszę o możliwie najszybszą odpowiedź.
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Zrzut ekranu 2026-06-11 o 00.50.40.png
IMG_1756.PNG
Pewnie przekroczyłeś limit transakcji lub łącznej kwoty kredytu. Każda płatność kartą Allegro Pay, to osoby kredyt i tu zarówno Allegro może odmówić udzielenie ci kolejnego kredytu, jaki i BIK obniżyć ci scrolling, co zaś może blokować koleje kredyty.
A i kartą Allegro Pay nie zapłacisz na Allegro. Od tego jest płatność Allegro Pay. Karta jest zaś do płatności poza Allegro.
Nikt nie zgłaszał podobnych problemów jeszcze to może być tak jak pisze pecela lub od wtorku allegro mialo problemy np z wypłatami środków za sprzedaż co może być powiązane