anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Awaria czy wasz nowy pomysł?

resistdj
#11 Animator

Od jakiegoś czasu korzystam z karty Allegro Pay w różnych sklepach online. By ujednolicić wszelkie płatności podpiąłem kartę tam gdzie jej używam by mieć wszystkie płatności realizowane w jednym miejscu. Stało się to na tyle wygodne, że jakiś czas temu zrezygnowałem z dotychczasowej karty VISA, zastępując ją Waszą kartą.

Do tej pory wszystko działało jak należy. Od wczoraj nie mogę realizować ŻADNEJ płatności w sklepach online Waszą kartą.

Pytanie moje brzmi, czy to chwilowa awaria / błąd, czy po prostu wasz kolejny fantastyczny pomysł by poblokować wszelkie płatności poza Allegro? W screenie zamieszczam to o czym sami niedawno pisaliście, a w drugim historię transakcji (dwie ostatnie pozycje to te które jeszcze normalnie działały a dziś już nie?). Przy każdej próbie płatności otrzymuję dwa identyczne smsy o treści "Transakcja zostala odrzucona. Karta Allegro Pay nie obsluguje tego typu transakcji. Skontaktuj sie z nami, jesli chcesz wiedziec wiecej.". Tak więc gdzie jest prawda, tam gdzie pisaliście że karta obsługuje płatności w innych sklepach online czy w sms'ach?

Jeśli to nie awaria tylko stała blokada wedle waszych widzimisię, to karta staje się totalnie bezużyteczna w większości przypadków. Wszelkie regularne płatności należy jak najszybciej podpiąć pod inną kartę, by nie napędzić sobie długów po waszym doskonałym (mam nadzieję że nie) pomyśle. Proszę o możliwie najszybszą odpowiedź.

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Zrzut ekranu 2026-06-11 o 00.50.40.pngZrzut ekranu 2026-06-11 o 00.50.40.png

IMG_1756.PNGIMG_1756.PNG

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@resistdj

Pewnie przekroczyłeś limit transakcji lub łącznej kwoty kredytu. Każda płatność kartą Allegro Pay, to osoby kredyt i tu zarówno Allegro może odmówić udzielenie ci kolejnego kredytu, jaki i BIK obniżyć ci scrolling, co zaś może blokować koleje kredyty.

A i kartą Allegro Pay nie zapłacisz na Allegro. Od tego jest płatność Allegro Pay. Karta jest zaś do płatności poza Allegro. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nikt nie zgłaszał podobnych problemów  jeszcze to może być tak jak pisze pecela lub od wtorku allegro mialo problemy np z wypłatami środków za sprzedaż co może być powiązane 

oznacz moderatorów