@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry, z dwóch domniemanie otrzymanych kuponów 40 zł otrzymałam jeden. Czy jest to jakiś błąd, czy czegoś nie doczytałam w regulaminie?
@Client:115484366 sprawdziłam Twoje konto i przyznaliśmy Ci dwa kupony, z czego jeden już wykorzystałaś, a drugi jest ważny do dziś. Czy możesz pokazać mi zrzut swojego ekranu z etapu płatności za zamówienie?
Właśnie na tym etapie się nie wyświetla. Sprawdziłam na kilku różnych przedmiotach dla pewności, wynik jest ten sam.
@Client:115484366 dziękuję. Sprawdzimy przyczynę tych problemów i wrócę do Ciebie z informacjami gdy tylko otrzymam wieści w Twojej sprawie.
Dobry wieczór,
Okazało się, że jest to moje niedopatrzenie, więc przepraszam za kłopot. Testowo weszłam na stronę internetową, gdzie znalazłam strzałki w prawo i w lewo do przesuwania, które nie są widoczne w aplikacji. Stąd konsternacja. Kupon był gdzie być powinien. Mimo to dziękuję za szybką reakcję i chęć pomocy ^^
Miłego dnia życzę
@Client:115484366 cieszę się, że wszystko działa poprawnie i kupon został odnaleziony 🙂
Miłego dnia!