Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dlaczego zniknela platnosc karta jest tylko blik i przelew w przelewach niema mojego banku co jest
Wcześniej używałam zawsze karty, a od kilku dn jedyne opcje do splaty zakupów to:
- blik
- przelew
Pomyślałam, że może jak dodam kartę do konta, to będę mogła to zrobić.
Wprowadziłam dane karty, potwierdziłam w aplikacji płatność, wszystko bylo ok, po czym patrzę a nie ma żadnej karty dodanej do mojego konta. Próbowałam ponownie - efekt taki sam.
Tak ie można, allegro zablokowało niektórym taką możliwość, piszą że to taki test na m-c.
Ja przed chwilą chciałam również dokonać opłaty kartą, co czyniłam dotychczas terminowo i ze zdumieniem zauważyłam brak takiej możliwości. Również z oburzeniem czytam informację o testach, które stawiają mnie i podobnych klientów w trudnej sytuacji. Nie zgadzam się na takie testy! i Chcę nadal terminowo dokonywać opłat w taki sposób, w jaki robiłam to dotychczas.
BlilK i przelew, no szalejecie z tymi możliwościami. Po takiej akcji , jak dla mnie nasza przygoda się kończy. Traktowanie klienta z pozycji silniejszego jest źle widziane w pewnych instytucjach.
Proponują również udanie się do urzędu pocztowego i zlecenie przelewu, lub poproszenie osoby trzeciej, która nie jest objęta testem, o dokonanie wpłaty swoja kartą.
A to wszystko w ramach usprawniania obsługi i komfortu klienta!!! To chyba jakiś prank!!!
U mnie to samo. Ostatni raz korzystam z allegro pay i ogólnie postaram sie jak najmniej kupować przez allegro. Miałem tak dobre zdanie o nich a teraz wszystko stracili. Ich sprawa. Pojutrze spłace innym sposobem zadłużenie ale za to co odwalili są w moich oczach skompromitowani jako miejsce zakupów:) Bye bye allegro:)
Do tej pory należności AllegroPay opłacałem wygodnie i szybko poprzez GooglePay lub kartą kredytową. Nie mam teraz takiej możliwości. Kiedy błąd zostanie naprawiony? Mam do wykonania spłatę za 3 dni, nie mam fizycznie możliwości na skorzystanie z innych form okrojonych płatności (blik, przelew).
Bo tak zadecydowało allegro:
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-pay/brak-platnosci-karta-za-allegro-pay/m-p/500184#M14161
W takim razie czas na zmianę serwisu allegro na inny. Szkoda, bo byłem z nimi grubo ponad 10 lat. Pierwszy raz mi coś nie pasuje.
Może się dogadują z operatorami płatności, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze, jak zawsze.
Ale kogo to obchodzi z kim się dogadują? Nie wywiązali się z pkt 5 umów - tych sprzed Świąt (nowe mają zapis, że można spłacić bezgotówkowo za pomocą DOSTĘPNYCH PŁATNOŚCI - czyli dla nowych umów zrobili sobie furtkę do zmian bez informacji). Nie zmienia to faktu że nagięli nasze umowy i swobodę spłaty formami płatności z pkt 5. O sprawie też jak coś wie Aion Bank (ja akurat mam cesję umowy na nich).
Dlaczego możliwość płatności kartą została zablokowana?
Tego nikt tu nie wie. Allegro pisze o jakiś testach dla wybranych.
No jak to, miesiąc free przez payu, drugi miesiąc free kartą kredytową z odroczoną płatnością.
Tu odsetki są wysokie i zarobki uciekają.
Ale można było to załatwić w sposób cywilizowany...
To ciekawe, losowo wybierani... ostatnio byłem "losowo" wybrany do wyszukiwania produktów bez opcji wyszukania w opisach a obecnie "losowo" wybrano mnie do pozbawienia spłaty kartą.
Taka allegrowa losowość...
To jak mam opłacić raty jak pieniądze na raty mam na karcie kredytowej.
Witam. Czyli trzeba poczekać aż naprawią problem z wyświetlaniem karty w allegro Pay. U mnie też wyświetla blik lub przelew a karty brak. A raty płatne do 10 stycznia.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ 🤔 nie działa???
@grzegorz-skorupa Skorzystaj z innej dostępnej metody płatności. Brak możliwości spłaty zamówienia kartą to część trwającego testu.