Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dlaczego zniknela platnosc karta jest tylko blik i przelew w przelewach niema mojego banku co jest
Allegro zdecydowało że testowo wyłącza losowym osobom (losowe osoby to te które płaciły kartą jak zauważyli ludzie na forach). W trakcie spłaty zobowiązań zmieniają zasady - to nie jest legalne i fair. Sprawa nadaje się do UOKiK.
Dokładnie. Żaden z moich zakupów nie został opłacony inaczej niż kartą.
Polecam zgłaszać sprawę do UOKiK i KNF.
Zgłosiłam do UOKIK
Dlaczego nie mogę zapłacić kartą?
Bo tak jak ja stałeś się ofiarą testów allegro. Allegro wyłączyło losowo(?) wybranym ofiarom możliwość płacenia kartę. Niezgodnie z własnym regulaminem. A wyłączyli o mogli, i co im zrobisz. Ludzie wcześniej pozgłaszali to do UOKiK, pewnie znowu dostaną karę. Ale odbiją to sobie z odsetek ktore przywalą ludziom takim jak my co nie mogą płacić inaczej niż kartą.
Pewnie testują co ludzie zrobią i jak bardzo się wku**ią. Odpowiadam: BARDZO
Witam, chciałbym spłacić Allegro Pay korzystając z ApplePay bezpośrednio na iPhone . Do tej pory zawsze działało to w porządku. Dzisiaj z poziomu aplikacji na iphone niestety mam do wyboru tylko dwie opcje spłaty „blik” oraz „przelew bankowy” . Czy były może jakieś zmiany regulaminu w tej kwestii? Podkreślam ze nie mam i nie miałem nigdy przeterminowanej płatności.
Dlaczego ograniczono opcje spłaty allegro Pay? Mam tylko blik i przelew. Nie mam żadnych zadłużeń na kontach ani w allegro pay ani w rozliczeniach z allegro. Pay jeszcze tydzień do najbliższej spłaty. Rozliczenia z allegro zapłacone dzisiaj, a termin jest do 14stego więc o co chodzi??? @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:100994012 @kaliszaneczka-x @Fuujiou @Robert1100 @Adramel
Możliwość spłaty Allegro Pay kartą płatniczą została przywrócona. Test się zakończył.
Czyli teraz wszyscy poszkodowani przez Was otrzymają anulowanie odsetek, wydłużenie terminu spłat i stosowne odszkodowanie czy spotykamy się w sądzie na pozwie zbiorowym?
Czy ma nas to pocieszyć? Trzeba było zakończyć "testowanie" 3 dni temu.
Gros płatności było na 10 stycznia i całkiem spore sumy poszły przelewem, niejednokrotnie ludzie musieli ostro kombinowali skąd wziąć kasę i się wywiązać.
A tylko spróbujcie naliczać cokolwiek jak dopiero jutro dojdą przelewy...
Cała ta hucpa to kpina prosto w nasze oczy.
Ja ze swojej strony spłacę to co mi zostało i więcej z Allegro nie skorzystam
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Czy zakończenie testów oznacza przywrócenie także innych usuniętych metod płatności, np.:
- mTransfer
- Apple Pay
- ....
Dzisiaj miałem do zapłacenia sporą kwotę i nie mogłem zrobić tego przy użyciu mTransferu.
@Arkadia_OK Test dotyczył trzech płatności:
To "tymczasowe wyłączenie bramki" dotyczy (od dłuższego czasu) TYLKO "Allegro Pay".
Przy bezpośredniej płatności przy zakupie mTransfer jest dostępny.
Więc jak mam rozumieć Państwa odpowiedź...?
Czy mTransfer zostanie przywrócony przy płatnościch Allegro Pay, czy nie ?
@Arkadia_OK Jeśli w tej chwili nie jest dostępny, to nie. Nie zostanie przywrócony w najbliższym czasie.
Fajnie by bylo jeszcze zebyscie sie okreslili czy znow bedziecie chcieli za jakis czas robic "testy" albo czy nowe umowy maja jakies obostrzenia lub brak splaty karta bo szczerze powiedziawszy aktualnie to strach robic jakies wieksze zakupy za pomoca Allegro Pay
Teraz to już chyba nikt z grupy testowej bez wyraźnej potrzeby z Allegro Pay nie skorzysta.
Fajna odpowiedź, jak u Barei.
"Nie mamy Pana płaszcza i co Pan nam zrobi ...?"
Usuwacie Państwo ważne funkcjonalności z systemu (za korzystanie z którego płacimy w ten lub inny sposób kupę pieniędzy), nie informujecie o tym swoich klientów i uważacie, że wszystko jest OK....
Żenada...
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Jaką przewidują Państwo rekompensatę za to złamanie prawa ? czy rekompensatę trzeba załatwić przez złożenie sprawy w UOKiK/pozew zbiorowy czy sami Państwo wyjdziecie z propozycją ?
*regulaminu